Informer
Spletni posrednik informacij

Stranka SD je dokazano najbolj nevarna stranka “burek koalicije”: pridružili so se celo podpori dostavljalcu hrane, ki ni nosil maske!

0

“Ta maškarada, ki se jo gremo v Državnem zboru je naravnost smešna,” je rekel poslanec SD in prišel do sklepa, da je bolj učinkovito stati pred parlamentom kot pa sedeti v njem. Z drugimi besedami, od samega začetka nastopa aktualne vlade in v vsakem trenutku – ne glede na epidemiološko stanje, je stranka SD pozivala k protestom in zavračala uporabo zaščitnih mask. Nazadnje so se celo pridružili kampanji v podporo dostavljalcu hrane podjetja Wolt, ki so ga policisti oglobili zaradi nenošenja zaščitne maske.

Člani Socialnih demokratov že dolgo ne skrivajo, da podpirajo nezakonite petkove proteste, ki so nezakonito potekali tudi med prvim valom epidemije in kasneje, s tem da se zaščitnih mask več ali manj ni uporabljalo in ni upoštevalo niti ohranjanja distance. Velja pa spomniti tudi na to, da se je na petkovih protestih  grozilo tudi s smrtjo,  nenazadnje je izbruhnilo celo nasilje. Tako je tudi poslanec SD Marko Koprivc že spomladi ugotovil, da uporaba mask in zasedanje v parlamentu ni način, ki bi se ga posluževali v njegovi stranki. Povzročanje zdrahe pa že.

Stranka Socialnih demokratov se sicer zadnje čase spreneveda in ponavlja, da njeni pripadniki nikoli niso bili proti upoštevanju ukrepov. Kar pa je iz mnogih posnetkov in zapisov jasno razvidno, da seveda ne drži. Če imajo le priložnost, obdolžijo aktualno vlado, da je kriva za trenutno epidemiološko sliko, ki je, roko na srce, resnično kar precej slaba. Pozabijo pa omeniti, da so predvsem oni, skupaj z nekaterimi mediji, poskrbeli za to, da se je ukrepe ves čas podcenjevalo, širilo se je nezaupanje. Nenehno so podpirali javnost pri neupoštevanju priporočil, ki so bila namenjena zajeziti širjenja okužbe. Predvsem pa so poskrbeli tudi za to, da se je zagnal medijski stampedo, ko je vlada skupaj s strokovno svetovalno skupino želela, da bi se maske nosilo tudi v osnovnih šolah.

Gre za moralni zdrs SD
Iz dostopnih podatkov je sedaj povsem jasno, da smo ostale države pri drugem valu epidemije za kakšen teden prehiteli ravno zaradi premalo striktnega upoštevanja priporočil in ukrepov v osnovnih šolah, pa tudi v vrtcih. Če gremo korak dlje, bi lahko trdili, da bi bilo morda že septembra bolje začeti s šolo na daljavo. Vsekakor pa bi bilo bolje, če bi uporabljali zaščitne maske in se ne bi pretvarjali, da otroci nikakor ne morejo biti prenašalci virusa. A po bitki je lahko biti general, sedaj pač je kar je in z nastalo situacijo se je treba spopasti. Žal pa opozicije prav nič ne izuči, zato ni pričakovati, da bi člani stranke SD pri tem sodelovali.

sola brez mask
Kampanja SD za šolo brez mask (Vir: Twitter)

Še več. Ne samo, da antijanša aktivisti nimajo nobenega namena sodelovati pri reševanju trenutne situacije, ampak se sredi (upajmo da) vrhunca drugega vala epidemije, ko imamo dnevno okoli štirideset smrtnih žrtev, bolnišnice pa pokajo po šivih, še naprej trudijo čim več ljudi spodbuditi k uporu. NVO-jevec Vuk Čosić se je takole uporniško usedel na stopnice pred Frančiškansko cerkvijo in s tem izkazal podporo Woltovcu, ki si po besedah policije tudi po opozorilu ni želel nadeti maske in mu je bila zato izrečena kazen. Kar je povsem pričakovano in pravilno, glede na to, da je uporaba mask v tem času pač obvezna. Nedopustno je, da se iz posameznikov, ki kršijo pravila in s tem ogrožajo javno zdravje, dela heroje. In opozoriti je treba, da se te “heroje” pravzaprav uporablja zgolj kot sredstvo za doseganje političnih ciljev. To je namreč vse, kar leva politična opcija sploh počne, čeprav se ob tem pretvarja, da deluje v interesu prebivalcev Slovenije. Res, vrhunski prikaz solidarnosti, v težkih časih, ko bi morali vsi Slovenci stopiti skupaj.

Sara Bertoncelj

Objavite komentar