Družba

So zavod Iskreni vandalizirali anarhisti Antifa?

Antifa je skrajno levičarska anarhistična organizacija in podpornica nasilnih protestov. Ponekod imajo status teroristične organizacije.

 

Tokrat pa so se člani Antife še posebej izkazali, saj so s stisnjenimi pestmi podprli mazanje stavbe zavoda Iskreni in risanje svastik. Poleg vsega tega pa so še predsednika države označili za klovna.

 

Pred nekaj dnevi so si vandali privoščili mazanje stavbe Zavoda Iskreni in na zid narisali svastike, na vrata pa Korupcija? Risanje svastik po stavbah je bilo v preteklosti obsojanja vredno dejanje, a v zadnjih dnevih postaja pravi modni hit. Denimo svastike je bilo možno opaziti na pročelju zasebne ambulante Alenke Forte in belgijskega premierja.

 

Antifa je bila v preteklosti znana po precej ekstremnih dejanjih kot doma, kot v tujini. So tudi veliki podporniki protestov zoper vlado in tokrat napovedujejo tudi protest zoper Rog v petek, saj menijo, da je upor dolžnost. Glede na objave po Facebooku Antifa podpira omenjene “umetnije”, pri tem pa obstaja možnost, da za dejanji stojijo prav oni.

Foto: Facebook

To vsekakor ni vse, Antifa je predsednika Republike Boruta Pahorja označila za klovna.

Foto: Facebook

“Ta klovn ni naš predsednik,” so zapisali.

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button