Šport

Slovenski navijači zavzeli Stuttgart: “Auf Wiedersehen” za Dance!

Čeprav je do prve slovenske tekme na Euru 2024 še nekaj ur, so navijači že pričeli z ogrevanjem glasov v samem srcu Stuttgarta.

Čeprav je do prve slovenske tekme na Euru 2024 še nekaj ur, so navijači že pričeli z ogrevanjem glasov v samem srcu Stuttgarta.

Tradicionalni navijaški napevi odmevajo po mestu, medtem ko mimoidočim Dancem šaljivo sporočajo “auf Wiedersehen”. Slovenski navijači so se odločili za jezik nemških sosedov, v upanju, da bodo tako sporočilo razumeli – Slovenci jih pošiljamo domov. Kljub temu, da je Danska izrazit favorit današnje tekme, med slovenskimi navijači, ki so prispeli v Nemčijo, vlada optimizem. Verjamejo, da je tudi ta skandinavska ekipa premagljiva, čeprav dosedanja statistika medsebojnih tekem ni na naši strani.

Že dopoldne so se začeli zbirati v središču Stuttgarta, kjer bodo ostali vse do odhoda na stadion MHPArena popoldne. Na glavni ulici, ki vodi od glavne železniške postaje do osrednje navijaške cone na Schlossplatzu, odmevajo vzkliki “Kdor ne skače, ni Sloven’c” in “Mi, Slovenci”. Navijači pojejo tudi priljubljene slovenske pesmi, kot so “Siva pot”, “V dolini tihi” in Slakova “Čebelar”.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button