Šport

Slovenske skakalke na Ljubnem do ekipne zmage

Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar so slovenske smučarske skakalke, ki so na domači tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji spisale zgodovino in osvojile premierno ekipno zmago. Slovenke, ki so bile v vodstvu že po polovici tekmovanja 13 reprezentanc, so zmago po finalu slavile s prednostjo 17,9 točke.

 

Do sedaj so naše skakalke na ekipnih tekmah osvojile dvakrat drugo mesto in sicer leta 2019 in 2020. Letos so več kot prepričljivo pometle z vso svetovno konkurenco, saj so držale vodstvo vse od prvega skoka dalje.

Drugo mesto so zasedle Norvežanke, tretje pa Avstrijke, ki so lansko leto osvojile prvo mesto. Glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič je po tekmi dejal, da je Ema že s prvim skokom opravila veliko delo, saj je celotni ekipi tlakovala pot in jo povlekla naprej. “Ponesla je še ostale punce.” Priznal je, da je z izbiro Klinčeve za prvo tekmovalko potegnil taktično potezo.

V nedeljo bo pod Rajhovko ob 14. uri še posamična tekma svetovnega pokala, poroča STA. V nedeljo ob 14. uri bo na Ljubnem še posamična tekma svetovnega pokala. Poleg zmagovite četverice bodo na tekmi nastopile Nika VetrihKatra Komar in Jerneja Repinc Zupančič, ki so bile uspešne v kvalifikacijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button