Covid19

Slovenija spet čez 50 okužb, vrtec v karanteno

V sredo so v Sloveniji ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju.

Novih smrti v sredo niso zabeležili, število umrlih bolnikov s covidom-19 tako ostaja 134. V bolnišnicah se jih zdravi 26, štiri potrebujejo intenzivno nego, tri so odpustili iz bolnišnice. V celjskem vrtcu je okužena strokovna delavka, v Račah pa je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. O razmerah danes razpravljajo tudi na vladi.

Trenutno je 496 aktivnih primerov, od tega 99 v Ljubljani, sicer pa so okužbe precej razpršene po državi. Nove okužbe so odkrili v 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, skupaj 14, v Ljubljani. Tri nove okužbe so potrdili v Mariboru, po dve pa v Šentjurju, Lendavi in na Igu. Poleg Ljubljane je največ aktivnih okužb v Celju in Mariboru, po 22.

V sredo je bila večina okuženih starih med 25 in 54 let, med starejšimi od 65 let so zabeležili en primer, med mlajšimi od 24 let pa šest.

O epidemioloških razmerah danes razpravljajo tudi na vladi, kamor sta prišla tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje za covid-19 Bojana Beović.

Včeraj največje število okužb v drugem valu

Včeraj so v Sloveniji ob 1.608 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili v 55 primerih, kar je 14 okužb več kot dan prej. Ena oseba s covid-19 je umrla, skupno število smrtnih primerov je naraslo na 134.

Največ na novo okuženih smo v Sloveniji imeli 26. marca, ko je bilo pozitivnih 61 ljudi. Včerajšnja številka pa je bila najvišja v drugem valu okužb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button