Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Covid19

Slovenija spet čez 50 okužb, vrtec v karanteno

90040324a9ad74fac2a1
MATEJ POVŠE ZA UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana

V sredo so v Sloveniji ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju.

Novih smrti v sredo niso zabeležili, število umrlih bolnikov s covidom-19 tako ostaja 134. V bolnišnicah se jih zdravi 26, štiri potrebujejo intenzivno nego, tri so odpustili iz bolnišnice. V celjskem vrtcu je okužena strokovna delavka, v Račah pa je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. O razmerah danes razpravljajo tudi na vladi.

Trenutno je 496 aktivnih primerov, od tega 99 v Ljubljani, sicer pa so okužbe precej razpršene po državi. Nove okužbe so odkrili v 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, skupaj 14, v Ljubljani. Tri nove okužbe so potrdili v Mariboru, po dve pa v Šentjurju, Lendavi in na Igu. Poleg Ljubljane je največ aktivnih okužb v Celju in Mariboru, po 22.

V sredo je bila večina okuženih starih med 25 in 54 let, med starejšimi od 65 let so zabeležili en primer, med mlajšimi od 24 let pa šest.

O epidemioloških razmerah danes razpravljajo tudi na vladi, kamor sta prišla tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje za covid-19 Bojana Beović.

Včeraj največje število okužb v drugem valu

Včeraj so v Sloveniji ob 1.608 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili v 55 primerih, kar je 14 okužb več kot dan prej. Ena oseba s covid-19 je umrla, skupno število smrtnih primerov je naraslo na 134.

Največ na novo okuženih smo v Sloveniji imeli 26. marca, ko je bilo pozitivnih 61 ljudi. Včerajšnja številka pa je bila najvišja v drugem valu okužb.

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...