Slovenija

Skupina Anonymous Slovenija, ki je pozivala na nasilne proteste, je očitno povezana s stranko SD tudi pri referendumski kampanji!

Vedno bolj jasno postaja kdo se skriva za profilom skupine Anonymous Slovenija. Skupina, ki je pozivala k udeležbi na nasilnih protivladnih protestih, kjer je bila policija prisiljena v uporabo vodnega topa, nato pa se je od protestov ogradila, ker je vrag vzel šalo, ima več kot očitno povezave s stranko Socialnih demokratov. V enem izmed nedavnih zapisov na družabnem omrežju Twitter so namreč dali vedeti, da jim največji kamen spotike predstavlja zagotovitev investicij v Slovensko vojsko, ki je sicer že vrsto let povsem podhranjena na račun arogance vladajoče levice. S tem so črno na belem poudarili, da stojijo na istem bregu, kot Socialni demokrati, ki so se pridružili kampanji zbiranja podpisov za razpis referenduma, kjer zavajajo, kako naj bi šlo 780 milijonov evrov za nakup tankov.  

Skupine Anonymous Slovenija je v soboto na Twitterju zapisala: “To je poziv vsem celicam Anonymous po svetu. Potrebujemo okrepitve! Naša vlada je v rokah koruptivnih, nekompetentnih in fašističnih kriminalcev. Ljudje umirajo, ker niso naredili nič, da bi ustavili širjenje virusa. Zaposleni so bili namreč z nakupovanjem orožja,” so zapisali in ob tem dodali poziv somišljenikom, da naj ta zapis čim bolj razširijo naokrog.

 

Letak s katerim so vabili na proteste (Vir: Družabna omrežja)

Zanimivo pa je, da vsebina zapisa tako časovno kot tudi vsebinsko sovpada s pričetkom kampanje Socialnih demokratov, ki so sledilce na socialnih omrežjih pozvali: “780 mio € za tanke? Ne, hvala! Podpiši zahtevo za razpis referenduma!”. S tem, ko so se osredotočili na tanke, so seveda poskušali zaigrati na čustva državljanov, vendar pa so hkrati popolnoma brcnili v temo, saj se je kaj kmalu izkazalo, da zakon o investicijah v Slovensko vojsko sploh ne predvideva nakupa novih tankov, temveč se en odstotek BDP namenja za najnujnejše investicije in sicer za primerno opremo, dostojno izgradnjo vojašnic, nakup transportnih helikopterjev, transportnega letala ter oklepnih vozil, ki bodo pripomogla k večji varnosti in možnosti preživetja slovenskih vojakov na misijah.

 

Socialni demokrati zavajajo, kako bo vlada 780 milijonov evrov namenila za orožje, ne pa za zdravje, delovna mesta in varstvo starejših, čeprav je jasno, da do razgradnje zdravstva, trga dela, težkih pogojev za delo v domovih starejše ni prišlo čez noč. Tako poskušajo navzven ustvariti vtis, kako so težave nastale z marcem letos, ko je nova vlada nastopila mandat. Dejstvo pa je, da so za težave krivi ravno Socialni demokrati tisti, ki so bili v zadnjih 12 letih kar 10 let na oblasti. V času, ko so bili člani vlad namreč niso zgradili niti ene nove bolnišnice, prav tako ne domova za ostarele, čeprav so imeli v rokah vodenje Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Na kolena so spravili tudi Slovensko vojsko, namreč od zadnje krize leta 2008 je obrambni resor tisti, ki je plačal največjo ceno. Prav nobenemu resorju se namreč niso sredstva praktično razpolovila. Človek ne potrebuje biti genij, da dojame, da brez varnosti ne more funkcionirati ne zdravstvo, ne gospodarstvo, ne sociala. Varnost je namreč tista, ki predstavlja temelj za vse!

Skupaj ustvarjajo klimo, ki je nevarna
Kljub temu pa Socialni demokrati, kot tudi Levica in skupina Anonymous vztrajajo, kako je vse skupaj povsem nedopustno, saj bi bilo potrebno vlagati v zdravstvo. Nikakor seveda ni moč zanikati, da je vložek v zdravstvo pomemben, a vendarle zgolj metanje zdravstvo težav ne bo rešilo, dokler se ne bo prestriglo peruti zdravstveno-dobaviteljski mafiji, ki hlepi po visokih dobičkih, da si bo lahko kupovala jahte in vile. Kakorkoli, očitno so Socialni demokrati v skupini Anonymous našli soakterja, ki jim kljub težki situaciji, v kateri smo se znašli, pomaga soustvarjati klimo, v kateri si pravzaprav poziva k nenaklonjenosti do vlade, namesto, da bi raje pozivali k spoštovanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Če si pogledamo objave skupine Anonymous Slovenije lahko vidimo, da so te tako kot pri stranki Socialnih demokratov izrazito usmerjene proti vladi, še posebej proti stranki SDS in predsedniku vlade Janezu Janši. Ko je javnost z zgroženostjo opazovala, kaj so povzročili skrajneži na protestu, na katerega so sami preko plakatov pozivali, so se seveda ogradili. No ja, od nasilja so se distancirali tudi Socialni demokrati, vendarle pa je zanimivo, da so oboji vseskozi podpirali proteste, kjer se je grozilo s smrtjo. Ko pa vrag vzame šalo, nihče nič ni kriv. “Vsem, ki so upali, da nas policija v kakšni temni kleti zaslišuje sporočamo, da smo še tu. Nehali smo se ukvarjati s troli in se osredotočamo na prvotne cilje: odstranitev vrhovnega psihopata in njegovih podložnikov. Uživajte, dokler lahko,” so v Anonymous preko Twitterja sporočili 12. novembra. Več kot očitno je, da jim prvi plan predstavlja padec vlade, tako kot tudi Socialnim demokratom, ki se nadejajo nastanka “burek “koalicije pod vodstvom Jožeta P. Damijana. Vse za oblast, čeprav še ne veš, kako bi se do nje dokopal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button