Politika

Silovit napad beograjske televizije B92 in portala BEOGRAD 24 na Tanjo Fajon

Eden največjih srbskih medijskih konglomeratov B92 in Beograd24 se je v izjemno kritičnem zapisu lotil voditeljice slovenskih Socialnih demokratov Tanje Fajon, kateri očita, da je v resnici bruseljska milijonarka in antisemitka, ki deluje v vili, ki je pripadala v Auschwitzu umorjeni judovski družini Moskovič.

 

Silovit napad na Fajonovo je še toliko bolj presenetljiv, saj je B92 pregovorno levičarska radiotelevizijska postaja, katere ciljna publika so zlasti liberalci in mladi. V 90. letih je bil B92 eden redkih, ki si je upal kritično poročati o režimu Slobodana Miloševića, zaradi česar je bilo njihovo delovanje tudi večkrat prepovedano.

 

“Luksuzno nepremičnino na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani je Feliks Moskovič, lastnik enega od največjih trgovinskih podjetih v tedanji Dravski banovini, zgradil za svojo družino; soprogo Klaro, hčerko Vesno in sina Julija. Nikoli niso mogli v njej tudi uživati, saj so jih nacisti odpeljali v koncentracijsko aborišče v Auschwitzu,” piše srbski mediji velikan B92.

Kot navaja spletni portal omenjene beograjske radiotelevizije, je častitljiva judovska družina umrla v taborišču. “Zdaj pa je tam sedež stranke slovenskih socialdemokratov, katere predsednica je Tanja Fajon. Čeprav je Judovska skupnost Slovenije omenila možnost, da bi ji Moškovićevo vilo vrnili, Tanja Fajon in njeni socialdemokrati ne razmišljajo o tem,” dodajajo pri B92“SD se razglaša za lastnika vile, saj da so do nje prišli z menjalno pogodbo za premoženje Zveze komunistov Slovenije, katere legalni nasledniki so seveda Socialni demokrati.”

 

Neprijeten zapis za Tanjo Fajon v tretjem najbolj branem srbskem mediju. Foto: TW.

 

Fajonova med predlagatelji resolucije o boju proti antisemitizmu 

Čeprav je Socialistična republika Slovenija po navedbah B92 na videz po zakoniti poti prišla do lastništva vile Moskovič, se je to zgodilo za smešno nizko ceno. “Ve se, kakšna je bila praksa v tedanjih časih, ko je bila kakšna hiša všeč partizanskim komandantom,” srbski medij odkrito namiguje na nacionalizacijo zasebne lastnine. B92 piše, da je skrajno nenavadno, da Tanja Fajon deluje v hiši družine, ki je bila iztrebljena v taborišču groze, ko pa je bila med predlagatelji Resolucije Evropskega parlamenta o boju proti antisemitizmu, ki pa je, po raziskavah ameriške komisije za versko svobodo, v Evropi v veliki porasti.

Pri B92 citirajo tudi aktualnega predsednika vlade Janeza Janšo, za katerega pravijo, da je Fajonov postavil pred ogledalo: “V EU ste zagovarjali vladavni prava, v Sloveniji pa ste jo drastično kršili. Da o ukradeni vili, iz katere moralizirate o vladavini prava, niti ne govorim. In o klanjanju masovnim morilcem!” Spomnimo, Janša se je obregnil ob fotografijo, na kateri so se Dejan Židan, Tanja Fajon in Marko Koprivc klanjali zloglasnemu Borisu Kidriču.

Poklon Nemca, Fajonove in Koprivca nekdanjemu komunističnemu zločincu, tovarišu Kidriču. Foto: FB.

 

“Fajonova je tipičen primer od levice odvisne novinarke, ki je za nagrado širjenja antijanša propagande dobila milijonsko službo v Bruslju”
B92 pa dodaja, da ni prvič, da Tanja Fajon kaže dva obraza. “V Sloveniji se iz nje norčujejo, ko govori, da je v politiko vstopila zaradi humanosti in filantropije, saj se je na listi kandidatke za poslanko Evropskega parlamenta uvrstila kot zaslužna dopisnica RTV Slovenija iz Bruslja, kjer je izvajala propagando proti Janezu Janši in njegovi stranki,” je brez dlake na jeziku srbski medijski gigant.

 

Pri B92 citirajo tudi revijo Reporter, kjer so nedavno zapisali, “da je vrhunec politične neverodostojnosti Tanje Fajon njena lažna skrb za svobodo govora, saj je Fajonova v stranko Socialnih demokratov vstopila kot novinarka neposredno z RTV Slovenija kot ideološka izpostava levice, da je bila politično pristranska in odvisna od lobija Milana Kučana”. Reporter je namreč pisal, da je Fajonova zadnja na svetu, ki bi lahko predavala o politično neodvisnih novinarjih, saj sama predstavlja primer politično odvisne novinarke v korist levice. Za nagrado pa je dobila milijonsko plačani mandat v Bruslju. B92 še dodaja, da Fajonova vsak mesec zasluži okrog 16 tisoč evrov, kar jo uvršča ob bok najbolje plačanih menedžerjev v državi in tako spada med 1 odstotek Slovencev, ki so najbolj zasluženi za razslojevanje slovenske družbe.

 

B92 so povzeli tudi drugi srbski mediji, denimo Kurir. Foto: TW.

 

SD pred volivci skriva, da Fajonove ni med najvplivnejšimi evropskimi voditelji skupine S & D

Odkar je bila Tanja Fajon nastavljena za novo voditeljico Socialnih demokratov, je po pisanju portala B92 politično hiperaktivna, a njena stranka prikriva, da Fajonova ni med devetimi podpredsedniki in petnajstimi koordinatorji politične skupine S&D v Evropskem parlamentu.

“A še mnogo več je kontroverznosti okrog Tanje Fajon, ki sploh nis poznane slovenski javnosti, ker je zadnja leta v glavnem delovala v Bruslju. Njen soprog, sicer Nemec, je dobil posel dopisnika RTV Slovenija brez znanja slovenskega jezika, skrivnost je, zakaj je za svojega svetovalca postavila bivšega direktorja Sove, povezanega z mnogimi aferami, pa tudi tega Slovenci ne vedo, kako je njena prijateljica Petra Petan, hčerka slovenskega medijskega tajkuna, dobila posel v kabinetu evropskega komisarja Paola Gentilonija,” zaključuje B92 in pristavlja, da je Slovenija šele zdaj lahko spoznava pravi obraz Tanje Fajon in njene skrivnosti.

L. S. /Nova24tv.si/Informer.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button