Informer
Spletni posrednik informacij

Semafor ukrepov napoveduje spremembe

0

Ena od glavnih tem razprave strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje, je bila ali se bodo otroci vrnili v šole po zaprtju države.

Šole so bile glavna tema pogovorov. Sproščanje  ukrepov v rdeči fazi, kjer smo sedaj predvideva delovanje vrtcev in šolanje učencev 1. triade  po modelu C, ostali pa se šolajo od doma. Strokovna skupina predlaga spremembo, v smeri, da bi se rdeči fazi navkljub v šoli izobraževali vsi razredi osnovne šole, dijaki srednjih šol pa po modelu C. Ali bi to veljalo samo za zaključne letnike, kot je doslej veljalo v oranžni fazi, ali za vse srednješolce pa za zdaj še ni jasno.

Strokovna skupina predlaga, da se pri oranžni fazi v šole vrnejo vsi, dijaki in študentje, to je do zdaj veljalo za rumeno fazo.

Tudi o terasah gostinskih lokalov je bilo govora, po novem bi se lahko odprle v oranžni in ne v rumeni fazi, zadnjo besedo ima vlada.

Vladi bi na bilo predlagano še zvišanje nadomestila za izolacijo in karanteno zaradi stika, ki je bil rizičen ali okužbe, zaradi prehajanja državne meje pa ne. Strokovna skupina ni spreminjala števila obolelih in hospitaliziranih, ki je pogoj za prehod iz ene faze v drugo.

Foto Pixabay
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar