Politika

SD po 25 letih skrbi stanovanjska politika

Tanja Fajon je včeraj v okrogli mizi, ki jo je organizirala, s sogovorniki razpravljala o stanovanjski politiki v Sloveniji, ki da že »od osamosvojitve ni deležna sistemske podpore in to se odraža v neurejenem nepremičninskem trgu, visokih cenah, premalo najemnih stanovanjih.

 

Mladi ljudje pri nas dolgo ostajajo pod streho staršev, po drugi strani pa starejši živijo v prevelikih stanovanjih, ki jih težko vzdržujejo. Viri za financiranje gradnje najemnih stanovanj so omejeni. Ekonomska kriza zaradi korona virusa pa to stanje samo še slabša,« je predsednica SD zapisala na svoji spletni strani.

Stvar je tako absurdna, da meji na bolezen, gospa Fajon očitno pozablja, kdo je Slovenijo večino let po osamosvojitvi vodil, kdo je nastavljal sistem nad katerim se zgraža in dejstvo, ki najbolj bode v oči, gospa Fajon pozablja, da so bili del skoraj vseh vlad, torej je stranka SD sokriva za katastrofalno stanje na področju stanovanjske politike nad katerim se zgraža. Sploh pa se predsednica stranke iz vile, ki je pridobljena na čuden način, zgraža nad veliko stvarmi, nad slabim stanjem tega in onega v Sloveniji, nad krivičnimi zakoni in še čim le takrat, ko vlado vodi Janez Janša. Trenutna opozicija, predvsem najstarejša stranka med njimi, ki je bila del večine vlad v samostojni Sloveniji, vladam Janeza Janše vedno oporeka težave države za katere so dejansko krivi oni, ker je večina zakonov in sistema, ki ga imamo sprejela in nastavila tranzicijska levica, ki je po osamosvojitvi ukradla državo.

Kot je na družabnem omrežju Twitter napisala Tanja Fajon so v stranki SD zaradi krize na stanovanjskem področju, ki je posledica prepuščanja stanovanjske politike trgu, osnovali zakon po katerem bi uveljavili vir v proračunu za gradnjo 10.000 stanovanj do 2030.

Vprašanje, ki se postavi tukaj je, kaj je stranka SD delala v vseh letih, ko je sedela v vladah?

Mnenje, glede na to, koliko napak, za katere so po večini krivi  sami je bolje, da naslednjih 20 let sedijo v opoziciji in aktualnim vladam kažejo, kaj naj še popravijo za njimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button