Politika

Šarec, Mesec in Trček imajo vprašanja za Janeza Janšo

Izredna seja DZ, ki bo potekala do petka, se bo kot sicer običajna redna seja začela s poslanskimi vprašanji vladni ekipi. Premier Janez Janša bo na vprašanji SD in Levice odgovarjal v zvezi s spopadanjem z epidemijo. Prvak LMŠ Marjan Šarec od Janše pričakuje odgovor glede aktualnega dogajanja v državi, v SMC pa o ureditvi celovite uporabe konoplje.

Poslanec SD Franc Trček Janšo sprašuje, kako se bo vlada spopadla “z vse bolj tragično statistiko epidemije, ko bi tudi na podlagi izkušenj prvega vala lahko predvideli, da samo zapiranje države oz. t. i. ‘lock down’ za dolgoročno in uspešno spopadanje z epidemijo ne bo dovolj”, piše STA.

Koordinator Levice Luka Mesec je za premierja napovedal vprašanje v zvezi z “najučinkovitejšim ukrepom za obvladovanje epidemije”, natančneje vsebine vprašanja ni opredelil. Minister za zdravje Tomaž Gantar pa bo med drugim odgovarjal na poslansko vprašanje v zvezi s kadrovskimi težavami zdravstva pri oskrbi bolnikov s covid-19.

Slugo zanima, ali vlada podpira SMC glede konoplje

Predsednik LMŠ Marjan Šarec bo predsednika vlade vprašal glede aktualnega dogajanja v državi. Natančneje vsebine poslanskega vprašanja ni opredelil. Vodja poslanske skupine koalicijske SMC Janja Sluga na premierja naslavlja vprašanje v zvezi z ureditvijo celovite uporabe konoplje. Zanima jo, ali vlada podpira namere SMC po celoviti ureditvi tega področja in katere korake lahko od vlade pričakujejo, še navaja STA.

Na seji DZ, ki bo potekala do petka, bo zaradi epidemioloških razmer poslancem omogočeno sodelovanje na daljavo. Ker poslovnik DZ predvideva možnost sodelovanja na seji na daljavo le za izredne seje, so za november vse predvidene točke z redne prestavili na izredno sejo v enakem terminskem obdobju.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button