Informer
Spletni posrednik informacij

RTV Slovenija ima od danes novega generalnega direktorja!

0

Programski svet RTV Slovenija je novega direktorja glasoval 25. januarja. Zanj je glasovalo 18 od 28 programskih svetnikov. Novi generalni direktor RTV Slovenija je tako postal Andrej Grah Whatmough.

RTV DOBILA NOVEGA GENERALNEGA DIREKTORJA

Na sedež generalnega direktorja RTV Slovenija se bo danes preselil dozdajšnji predsednik nadzornega sveta javnega zavoda Andrej Grah Whatmough. Kot je dejal ob izvolitvi, se bo zavzemal za finančno stabilizacijo zavoda, saj bo do sredine prihodnjega leta zmanjkalo finančnih rezerv in sredstev za ohranitev zavoda v zdajšnji obliki. V samem zavodu je veliko problemov, še posebej zaradi prevelike števila zaposlenih. Poleg tega pa Whatmough načrtuje izvedbo sistematizacije delovnih mest in večjo skrb kariernemu razvoju zaposlenih. Posebna delovna skupina pa bo pripravila predlog zakona o Radioteleviziji (RTV) Slovenija, je napovedal.

A odhajajoči, Igor Kadunc izpodbija izvolitev Graha Whatmougha na sodišču. Med drugim mu očita, da ne izpolnjuje formalnih pogojev za prevzem funkcije. Razpisni pogoji so po njegovih pojasnilih namreč zahtevali najmanj deset let delovnih izkušenj ter usposobljenost za organiziranje in vodenje večjih organizacijskih sistemov. A to Kadunca ne bo rešilo, da se za vedno poslovi

Andrej Grah Whatmough velja sicer za kader SMC. Mu bo uspelo, da bo RTV Slovenija postala tudi zares neodvisna televizija? Težko bo!

PM

Foto Wikipedia
Izvor/Avtor E-maribor
Objavite komentar