Informer
Spletni posrednik informacij

Računsko sodišče objavilo poročilo glede zaščitne opreme. Janez Janša jim odgovarja

Janez Janša: "Učinkovit je Marjan Šarec, ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Vesel je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 mio €."

0

Danes je Računsko sodišče, po tem, ko je kar nekaj časa spalo, končno le objavilo poročilo glede nabave zaščitne opreme, ob prvem valu epidemije. Janša odgovorja.

Računsko sodišče je v danes objavljenem poročilu o učinkovitosti nabav zaščitne in medicinske opreme za obvladovanje okužb z novim koronavirusom ugotovilo, da vlada, ministrstva za zdravje, za gospodarstvo, za obrambo ter zavod za blagovne rezerve pri nabavah zaščitne opreme niso bili učinkoviti. Od vlade in zavoda je zahtevalo popravljalne ukrepe.

Janša se je na objavljeno poročilo odzval na twitterju. Tako je zapisal “Seveda ne! (s tem je mislil, na očitano neučinkovitost pri nabavi opreme). Ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit. Učinkovit je Marjan Šarec,  ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Vesel je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 mio €.

Foto AP Photo/Francisco Seco, FILE
Izvor/Avtor E-maribor
Objavite komentar