Informer
Spletni posrednik informacij

Prve milijone so Jankoviću odpisali že v devetdesetih letih!

0

V tem tednu je odmevala novica, da Jankovićevim ne bo treba plačati 8 milijonov evrov davka na dodano vrednost in obresti po odločbi Finančne uprave RS (Furs) iz leta 2012. Kar 8 let je namreč trajalo, da je sodišče premlelo, da je treba o takrat sprejeti odločbi za podjetje Electa še enkrat odločati, nato se je Furs pod vodstvom zdaj že nekdanjega direktorja odločil, da ne bo nadaljeval sodnega postopka.

 

Že lani pa je v državi zelo odmevalo, da so Jankovićevim oziroma podjetjem v njihovi lasti odpisali kar 29 milijonov evrov dolga. S tem so odpisali 95 odstotkov dolgov podjetja Electa holding v lasti Jankovićevih.

Že skoraj pozabljeno ša  je, da je nekdanja SKB, ko je bila ta še v državni lasti, v času začetka vzpona Zorana Jankovića (in začetka njegovega »uspeha«, kot danes na družbenih omrežjih navaja notranji minister Aleš Hojs), temu v devetdesetih letih prejšnjega stoletja odpisala kar 8 milijonov nemških mark dolga (približno 4 milijone evrov).

Znani odvetnik Radovan Cerjak je lani v eni izmed svojih kolumn (tukaj) zapisal, da se je takrat po Ljubljani na veliko govorilo, da je to plačilo za usluge, ki jih je Zoran Janković naredil nomenklaturi.

Vendar pa največji mediji niso ne takrat niti danes o poročali o tem oziroma je zanje to obrobna novica, ki gre hitro v pozabo.

Moja Dolenjska

Objavite komentar