Slovenija

Prestopljeni poslanec Gregor Židan staknil okužbo v nogometnih krogih!

Potem, ko je v javnosti odjeknila novica o velikem nezadovoljstvu članov slovenske mladinske nogometne reprezentance nad delom selektorja Primoža Glihe, ki je tako veliko, da so se odločili, da pod njegovim vodstvom sploh ne bodo več igrali za reprezentanco, je v javnost prišla novica o tem, da je bilo na zadnjem testu v slovenski reprezentanci do 21 let, pozitivnih pet vzorcev na prisotnost virusa SARS-CoV-2. Glede na to, da so bili mladi reprezentanti še posebej kritični do neodgovornega obnašanja selektorja in strokovnega štaba, je nedvomno zanimiva informacija naših virov, ki pravijo, da se je poslanec prestopnik iz stranke SMC v SD Gregor Židan okužil, ko naj bi se gibal v teh krogih. Židan naj bi bil pomočnik selektorja Glihe, ki v preteklosti ni “šparal” kritik na račun aktualne oblasti.

 

Iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) zaradi varovanja osebnih podatkov sicer niso sporočili imen okuženih. Potrebno pa je priznati, da je v luči širjenja okužb z novim koronavirusom nedvomno zaskrbljujoč očitek, ki so ga v protestnem pismu navedli reprezentanti, in sicer: “V večernih urah smo prejeli rezultate in imeli 3 pozitivne osebe (dva igralca in ekonom), selektor in strokovni štab pa so kljub temu na recepciji hotela pili alkohol in poslušali glasno glasbo do jutranjih ur,” so izpostavili in ob tem kritično poudarili prepričanje, da sta se s tem ogrozila varnost in zdravje vseh. “Naslednjega dne, 6. oktobra 2020, je selektor ob 22:23 najavil sestanek na recepciji, kjer jih je spet čakalo skupno druženje in alkoholne pijače, kar je še dodatno pripomoglo k širjenju virusa in ogrožanju našega zdravja.”

S svojimi kritikami na račun oblasti ni šparal
Glede na to, da je Primož Gliha v preteklosti dal vedeti, da širjenja okužb z novim kornavirusom ne jemlje resno, omenjeni očitek s strani reprezentantov niti ne čudi toliko. Gliha je namreč maja letos zbudil nemalo pozornosti, ko se je kritično obregnil ob predsednika vlade Janeza Janšo. Všeč mu namreč ni bila Janševa kritika dvoboja med Valencio in Atalanto, ki je bil odigran v Milanu. Janša je namreč na račun dejstva, da je ta tekma povzročila širjenje virusa, poudaril, da je šlo za neodgovorno in kriminalno potezo. “Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije!”. Janša je brez dlake na jeziku dal vedeti, da so k širjenju virusa pripomogli nekateri koncerti in nogometne tekme v Italiji in Španiji, ki niso bili odpovedani zaradi pohlepa. “To se je dogajalo celo po opozorilih svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!”.

Očitno se Gliha precej bolj strinja s stališčem predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki je v svojem preteklem intervjuju za Ekipo SN med drugim dal vedeti, da mu črnogledost v javnih nastopih vodilnih ni niti najmanj všeč. V intervjuju za Delo je dejal, da naj bi bi bila izjava Janše nesmiselna in naj bi se ji smejali povsod po Evropi. “Ko je bila tekma med Atalanto in Valencio v Milanu, sta bila v Italiji natanko dva obolela. Nobene pandemije ni bilo. Če bi bila, bi o usodi takšnih tekem tako ali tako odločala italijanska vlada, ne Uefa. Gre za cenen populizem, ki je zelo škodljiv.”

Foto: Printscreen

“Namesto da bi naši politiki izkoristili, da imamo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki lahko odpira vrata kjerkoli na svetu, mu zavidajo in skušajo dokazati, da so pomembnejši od njega. To je v resnici sramotno. Če poslušaš navadne ljudi, če poslušaš nas, nogometne delavce, ti je jasno, da smo ponosni na to, da imamo človeka na tako pomembnem položaju in vemo, koliko nam lahko pomaga. Za politiko pa nam je vseeno. Mnogim po svetu gre v nos, da je nogomet tako uspešna športna in gospodarska panoga, zadevo hočejo predstaviti v napačnem kontekstu,” je izpostavil Gliha in po navedbah Ekipe dodal, da o športnih dogodkih vselej odloča oblast v posamezni državi, ne pa športne organizacije. “Tudi pri nas je oblast prepovedala gledalce v Planici in Kranjski Gori, tega niso storili prireditelji.”

Očitno je, da Gliha ne priznava prepričanja mednarodno priznanega in uglednega italijanskega pulmologa Fabiana di Marca, ki je poudaril, da je bila ena največjih in usodnih napak tekma med Atalanto in Valencio na San Siru. Podobnega mnenja je tudi pulmolog Francesco Le Foche“To je bil vrhunec kolektivne evforije v tej edinstveni sezoni za Atalanto. Na tisoče ljudi je stalo povsem skupaj in vpilo na ves glas. Vse to je pripomoglo k širjenju.”

Odlazek naj bi zvabil Židana iz SMC v SD, prav tako je preko svojih medijev blokiral pismo mladinske nogometne reprezentance
Po informacijah naših virov je Židan pomočnik selektorja Glihe, ki naj bi bil po navedbah Škandala24 ravno tako pozitiven. Tudi tega sicer na NZS niso potrdili. Navedli so le, da se je reprezentančna akcija po testiranju zaključila, okuženi pa so dobili odločbe o karanteni, medtem ko so se ostali člani reprezentance, kljub negativnemu rezultatu testa, v skladu z navodili NZS in svojih klubov, odločili za samoizolacijo, oziroma dodatno testiranje. Razen skupaj osmih primerov v mladi reprezentanci (na prvem testiranju ob zboru so bili pozitivni trije) na NZS ne beležimo drugih pozitivnih primerov, NZS pa se je v trenutnih okoliščinah odločila pristopiti odgovorno in je z namenom, da vse aktivnosti v povezavi z nogometom tečejo nemoteno, delovne procese organizirala v izmenah, s tem da posamezne ekipe delujejo od doma.”

Foto: Nova24TV

Židan sodeluje na predlog Glihe
Glede Židana, ki je prestopil v stranko SD, smo v preteklosti pisali, da ima, kot včasih priljubljen a ne eden izmed boljših igralcev nogometa, finančne težave s podjetji v njegovi lasti: Gregorino d.o.o. in Kapodol. Po navedbah poslanca je namreč obe podjetji prizadela kriza zaradi koronavirusa. V težavah pa naj bi se zaradi športnih stav znašel tudi osebno, zaradi česar je veliko bolj dovzeten za finančne injekcije. Škandal24 je sklicujoč na vire okrog Martina Odlazka navaja, kako naj bi ga sam Odlazek snubil k prestopu, a glede tega Židan ni komentiral nič konkretnega. Na Nogometni zvezi Slovenije so glede Židana pojasnili, da Židan opravlja delo v reprezentanci do 21 let in sicer kot pomočnik volonter, zato za svoje delo ne prejme honorarja. “Židan na tem mestu z Nogometno zvezo Slovenije sodeluje na predlog selektorja mlade reprezentance, Primoža Glihe,” so navedli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button