Politika

Predsednik vlade Janez Janša na delovnem obisku na Poljskem

Predsednik vlade Janez Janša bo danes, v četrtek, 22. aprila 2021 – na delovnem obisku na Poljskem.

Namen obiska je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama ter izmenjava mnenj in stališč o aktualnih evropskih zadevah in zunanjepolitičnih temah, pri čemer bodo pogovori osredotočeni na bilateralno sodelovanje in prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU. Pogovori bodo potekali tudi o krepitvi sodelovanja v okviru regionalnih povezav, kot je pobuda Tri morja.

V okviru obiska se bo predsednik vlade sestal z gostiteljem, predsednikom Vlade Republike Poljske Mateuszem Morawieckim ter s predsednico poljskega parlamenta oziroma maršalko Sejma Republike Poljske Elżbieto Witek. Ob koncu obiska je predvideno srečanje s podpredsednikom Vlade Republike Poljske Jaroslawom Kaczyńskim.

Odnosi med Slovenijo in Poljsko so dobri in prijateljski. Interes za krepitev dvostranskega sodelovanja se kaže na področjih transporta, logistike, energetike, notranjih zadev, obrambe, kulture, znanosti, do sodelovanja parlamentov in med mesti. S Poljsko med drugim dobro sodelujemo v pobudi Tri morja in v razširjenem formatu Višegrajske skupine.

V okviru obiska bo potekala tudi novinarska konferenca slovenskega in poljskega predsednika vlade. Neposredni prenos bo zagotovila poljska televizija (TVP), omogočen pa bo tudi prenos dogodka prek FB strani urada poljskega predsednika vlade.

Predviden program obiska:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button