Politika

Poslancu Levice Vatovcu zaradi laži o Roku Snežiču grozi kazenska ovadba!

Razkrivamo temačno preteklost Osmana Mehmedagića, bosanskega operativca globoke države!

 

Bosanski medij Press je v seriji člankov razkrinkal direktorja bosanske obveščevalne službe (OSA) in znanca Draga Kosa, Osmana Mehmedagića. Razkrivajo njegovo povezanost z Naserjem Kalmendijem, enim največjih trgovcev z drogo na območju Bosne, ki je enemu največjih bosanskih kriminalcev pustil vstop v državo.

Šef bosanske obveščevalne službe mu ob tem grozi, da bo izgubil svojo edinstveno pravico prebivanja v BiH in ne bo imel več dostopa do tajnih podatkov. V Levici verjamejo v bosanske pravljice. V oddaji 24ur Zvečer je poslanec Levice Matej Tašner Vatovec povedal, da je bil Rok Snežič izgnan iz Bosne in Hercegovine zaradi kaznivih dejanj goljufije. Snežič je že napovedal, da bo proti poslancu Levice vložil kazensko ovadbo.

Osrednji slovenski mediji RTV Slovenija, POP TV in Odlazkov medijski imperij že več mesecev želijo škodovati slovenskemu podjetniku Roku Snežiču zaradi uspešne poslovne kariere v Bosni in Hercegovini. Informacije so črpali od bosanskega novinarja Avda Avdića. Njegov medij Istraga velja za direktno izpostavo bosanske obveščevalne službe pod vodstvom Osmana Mehmedagića– Osmice. Še več, ugotovili smo, da je bila na spletni strani Istrage kot zunanja sodelavka navedena Tjaša Slokar Kos, direktorica informativnih oddaj na POP TV in življenjska sopotnica Draga Kosa.

Politično spletko proti Snežiču sta spletla Kos in Mehmedagić. Na osebno zahtevo Mehmedagića je bil slovenski podjetnik prisiljen zapustiti državo BiH. Kljub temu, da podjetnik z dvojnim doktoratom ni v nobenih sodnih postopkih v BiH, kar je javno tudi dokazal, je le še ena politična žrtev centrov moči tranzicijske levice ob asistenci medijskega kartela v službi koalicije KUL.

Direktor OSA Osman Mehmedagić in Drago Kos. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevni avaz, STA)

Mehmedagić bi moral izgubiti dostop do tajnih podatkov, ker proti njemu teče sodni proces zaradi več kaznivih dejanj
Bosanski mediji poročajo, da bo kmalu Osmica ostal brez petletne varnostne licence, ki poteče 18. februarja 2021, v skladu z Zakonom o varstvu tajnih podatkov. V BiH velja, da se licenca direktorju OSA ne sme podaljšati, ker proti Mehmedagiću teče kazenski postopek, kar smo v našem mediju že poročali.

Bosansko tožilstvo je predsedujočega Svetu ministrov BiH Zorana Tageltija predhodno obvestilo, da je sodišče potrdilo obtožnico proti Mehmedagiću. Novembra 2020 je Tagelti ministrstvo za varnost BiH obvestil, da je bil kršen 57. člen zakona o varstvu tajnih podatkov BiH, s čimer je direktorju Osmanu Mehmedagiću odvzeta pravica do dostopa do tajnih podatkov. Ne glede na vse, postopek še vedno ni končan, Osmica pa ima dostop do tajnih podatkov, brez posledic. Bosanska javnost se upravičeno sprašuje, kako lahko ima Mehmedagić sploh še dostop do podatkov, ko pa ima potrjeno obtožnico zaradi zlorabe položaja. Zakon o zaščiti je jasen: Mehmedagiću v nobenem primeru ne morejo podaljšati dovoljenja. Prav izdaja dovoljenja obdolžencu v sodnem procesu v BiH bi pomenila hudo kršitev zakona o tajnih podatkih, hkrati pa hudo kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pooblastila.

Mehmedagić ne trpi, da bi se mu kdorkoli postavil napoti. V BiH predstavlja to, kar omrežje Draga Kosa predstavlja v Sloveniji: intrige, nastavljanje afer in politično obračunavanje z drugače mislečimi. Prav to se je zgodilo Snežiču. Vprašajmo se, zakaj bi slovenski podjetnik reklamiral svoja nezakonita dejanja v slovenskih medijih in na reklamnih panojih ob slovenskih avtocestah? Snežič je postal zgolj kolateralna škoda zaradi svoje preteklosti v Sloveniji.

Osman Mehmedagić se je večkrat znašel v navzkrižju z zakonom. (Foto: Posnetek zaslona- Press)

Mehmedagić za potrebe globoke države izgnal Snežiča, v državo pa dovolil vstopiti najvidnejših obsojenih bosanskih kriminalcev, narko kralju Naserju Kelmendiju
Mehmedagić se je v sodnem procesu znašel skupaj z Muhedom Pekićem. Oba sta obtožena nezakonitega zasega posnetkov z nadzornih kamer JP BH Pošta, vse samo zato, da bi ugotovila identiteto anonimnega pritožnika zoper Mehmedagića. Eden najmočnejših političnih osebnosti v BiH je bil tudi predmet preiskav zaradi ponarejene univerzitetne diplome. Lastno diplomo pa je razglasil za državno skrivnost. Kot poroča Press sumijo, da je na podlagi lažnih podatkov o svoji izobrazbi Osmica zasedal visoke politične položaje v OSA BiH in prejemal nezakonito visoke plače iz državnega proračuna.

Za dodatno slabo voljo je poskrbela SIPA, bosanska različica slovenskega NPU, ki je dokazala, da so navedbe v obtožnici zelo resnične. Mehmedagić jih je označil za lažne in za politično motivirane, a ga je prav SIPA postavila na laž. Bosanski državni organ za odkrivanje kriminala pa Mehmedagića sumi pranja denarja. Prav anonimna prijava je sprožila postopke, v katerem so odkrili da Mehmedagić razporeja z večjo količino gotovine neznanega izvora.  Tako bi naj soobtoženi Pekić kupil stanovanje v vrednosti 300 tisoč KM, od tega je bilo 100 tisoč KM plačanih v gotovini.

Mehmedagič pa očitno podpira vstop tujih zločincev na ozemlje Bosne in Hercegovine. Sedanji direktor OSA ima pod seboj svojo kriminalno mrežo, ki jo uporablja za svoje zasebne interese. Le ta omogoča zločincem, da se prosto sprehajajo po Bosni, poroča Press. Tako je dovolil vstop v državo Naserju Kelmendiju, ki je bil v Prištini leta 2018 obsojen zaradi trgovine z mamili.  Bosanski kriminalec se je zaradi tega znašel na črnem seznamu ameriških organov pregona. Kljub temu, da ima nad seboj mnogo hujše grehe, kot jih je Snežič zagrešil v svoji celotni poslovni karieri, mu je lansko leto uspelo vstopiti v državo. S tem si je zagotovil mir pred ameriškimi organi in se lahko mirno sprehaja po Bosni.

Primer Kelmendija močno spominja na znanega slovenskega poslovneža Michaela Karnerja, ki je v ZDA obtožen preprodaje nedovoljenih steroidov, a zaradi politične zaščite v prejšnjih levih vladah ni bil nikoli izročen ameriškim pravosodnim oblastem. Podobno se v BiH sprašujejo, kakšne interese ima Mehmedagić s Kelmendijem. Postavlja pa se resno vprašanje, ali se trgovina z mamili dejansko dogaja v režiji OSA-e. Mehmedagić je na krut političen način obračunal z nezlomljivimi predstavniki bosanske policije, za katere je poskrbel, da so končali na cesti. S tem pa je poskrbel, da kriminalne poti med bosanskim kriminalnim podzemljem in OSA tečejo nemoteno naprej, je še razkril Press.

Avdo Avdić in direktor Bosanske obveščevalne službe OSE, Osman Mehmedagić. Sodelavka Avdiča v njegovem mediju je bila Tjaša Slokar Kos. (Foto: Posnetek zaslona: Normala.ba)

Poslanec Levice Matej Tašner Vatovec lagal o Roku Snežiču na 24UR in si prislužil kazensko ovadbo!
Da, slovenski medijski kartel v rokah tranzicijske levice si je za svojega glavnega informatorja izbral enega najbolj spornih visokih političnih funkcionarjev v tej razdeljeni državi nekdanje skupne države. Zato je lahko vsakomur jasno koliko je ura, ko dominantni slovenskih mediji poročajo o bosanskih aferah. Sami pri tem še aktivno sodelujejo, kar dokazuje direktna vpletenost Tjaše Slokar Kos in njenega soproga Draga Kosa. Zaradi histeričnega poročanja so glavo “zmešali” poslancu Levice Mihi Kordišu, ki je okrog Snežiča in Janše pletel eno teorijo zarote za drugo. A vsi vedo, da so to le pravljice za lahko noč.

V naslednjih dneh bo prav vodja poslanske skupine Levica Matej Tašner Vatovec spal malce slabše. V slovenskem parlamentu je Kordiš večkrat javno govoril neutemeljena dejstva o poslovni karieri Roka Snežiča v BiH. Dvojni doktor za davčne sisteme ima že petnajst let uspešno kariero podjetnika v BiH. Zaradi znanih dejstev je trn v peti centrom moči tranzicijske levice. Kljub temu, da so bile besede Kordiša popolna laž, ga poslanska imuniteta ščiti in preprečuje, da bi Snežič proti njemu lahko sprožil kazenske postopke.

Poslanec Levice Matej Tašner Vatovec je izrekel lažnive besede in si prislužil kazensko ovadbo iz strani  Roka Snežiča. (Foto: Posnetek zaslona-24ur večer.)

Te sreče ni imel doktor filozofije Matej Tašner Vatovec. Mogoče se spozna na filozofijo, ne pa žal na pravo. Vatovec tega ne ve ali noče vedeti, zato je v oddaji 24UR Zvečer povedal, da je bil Rok Snežič iz BiH izgnan zaradi poslovne goljufije in da proti njemu tečejo kazenski postopki. S tem se je zlagal in lažnivo obtožil Snežiča. Še več, če bi Vatovec kdaj pogledal  alternativne medije, bi videl, da je Rok Snežič že v lanskih poletnih mesecih z dokumenti dokazal, da ni v nobenih sodnih postopkih. To mu dokazuje dokument SIPA. Snežič ob tem opozarja, da tujca, ki stori kaznivo dejanje v tuji državi, ne bi nihče izgnal, ampak bi ga odpeljali v zapor zaradi begosumnosti.

V članku smo razkrili pravo naravo sedanjega šefa bosanske obveščevalne službe OSA, Osmana Mehmedagića. Tesen politični zaveznik vplivnih političnih sil na levici je poskrbel, da so Snežiča lažnivo obtožili, da je agent Sove in vohuni v BiH. Snežič zanika, da bi bil kadarkoli tajni agent Sove in za svoje težave s prstom kaže na Draga Kosa in njegovo ekipo bosanskih operativcev. Ob tem dvojni doktor za davčne sisteme pove, da proti Mehmedagiću teče več sodnih postopkov. Matej Tašner Vatovec razliko od Kordiša pa bo imel možnost svoje besede podkrepiti z dokazi, ki jih seveda ni. Doktor filozofije, le čevlje sodi naj kopitar!

 

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button