Politika

Porazno! Nastopali so politični pajaci in predstavili stanje svojega pomilovanja vrednega duha!

Včerajšnja oddaja Pogovor z opozicijo, v kateri so na neodvisnem mediju RTV Slovenija spet omogočili popolnoma varno okolje pripadnikom opozicije KUL, da bi se lahko sproščeno, brez strahu pred protiargumenti ali težkimi vprašanji razgovorili, ni potekala po želenem scenariju. Celo v varnem okolju so pripadniki KUL klape delovali kot da niti sami več ne verjamejo puhlicam in patosu v svoji retoriki.

V včerajšnjo oddajo, kamor, kot smo že oročali, niso povabili SNS, čeprav je formalno opozicija, kar pomeni, da so na ta račun člani opozicije KUL imeli zagotovljeno povsem varno okolje za izražanje svojih misli. Vse skupaj pa ni potekalo po željah scenaristov in režiserjev oddaje in narativnega okvirja.

Po nekaj dnevih laganja o tem, kako da se vsa Evropa nad nami zgraža zaradi premierjevega pisma, smo včeraj lahko izvedeli resnico, ki je od teh laži diametralno nasprotna: Da nas zdaj vsa ali pa vsaj večina Evrope bolj ceni, ker imamo politika, ki zmore in si celo upa posredovati v mednarodni areni. Še več, ne le to, da si on upa, njegove besede štejejo, tuji politiki mu zaupajo in ga resno jemljejo. Lahko da je ta “duh Angele Merkel”, kot se je nekdo izrazil, zavel skozi studio in v opozicijo KUL naselil negotovost navkljub temu, da jih je RTV s tem, ko v studio niso dovolili Zmagu Jelinčiču, po svojih najboljših možnosti zavaroval. Videlo se je:

Freudovski zdrs Fajonove je tvitosfera seveda nemudoma opazila, opazila pa je tudi nasploh, kako prazna, nesmiselna, celo retorično porazna je opozicija KUL:

Izbrani negativni Twitter odzivi na nastop KUL – a (Foto: Twitter)

Svoje je dodal tudi Bojan Požar:

   

 

Bojan Požar (Foto: Twitter)

 

 

Aleš Ernecl/Informer

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button