Covid19

Poljska, Madžarska in Slovenija nadgrajene na novem češkem zemljevidu Covid-19

Estonija, Madžarska, Poljska, Slovenija in San Mario bodo nadgrajeni na češkem potovalnem zemljevidu Covid-19, veljavnem od ponedeljka, prehod na visoko tveganje (rdeče) iz zelo visokega tveganja (temno rdeče), je v petek poročalo češko ministrstvo za zdravje.

Poleg tega se bosta Norveška in Azori prešli iz rdeče v srednje oranžno.

Višja kot je ocena tveganja tuje države, težji so pogoji za povratno potovanje za češke prebivalce.

Trenutno morajo le tisti, ki se vračajo iz zelo tveganih (temno rdečih) držav, pred odhodom opraviti test Covid-19. Ta kategorija vključuje manjšino držav EU in večino držav zunaj EU, vključno z Združenim kraljestvom.

Tisti, ki se vračajo iz temno rdečih držav, morajo tudi po petem dnevu od prihoda opraviti test Covid-19 čim prej in do takrat ostati v karanteni.

Tisti, ki se vračajo iz rdečih držav, morajo opraviti test PCR najkasneje v petih dneh po prihodu.

Tisti, ki se vrnejo iz temno rdečih, rdečih in oranžnih držav, morajo dva tedna po prihodu nositi respirator, kadar koli gredo ven, tudi na prostem.

Od ponedeljka bodo v rdeči skupini Avstrija, Belgija, Bolgarija, Danska, Estonija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Monako, Poljska, Romunija, San Marino, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica in Kanarski otoki.

Finska, Islandija, Irska, Malta, Norveška, Portugalska, Azori in Balearski otoki bodo v oranžni skupini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button