Svet

Policija v Londonu aretirala preko 150 protikoronskih protestnikov!

Na protestih v Londonu, ki so bili uperjeni proti ukrepom namenjenim zajezitvi širjenja novega koronavirusa, je bilo aretiranih preko 150 oseb. Dogodek je sicer potekal v soboto, aretacije pa so bile izvedene iz različnih razlogov, med drugim tudi zato, ker nekateri protestniki niso upoštevali veljavnih pravil za zajezitev epidemije, spet druge pa so bile posledice napadov na policiste. 

V soboto so v središču Londona potekali množični protesti proti strogim ukrepom namenjenim zajezitvi pandemije novega koronavirusa. Kot je znano ob tem niso upoštevali fizične razdalje, mnogi pa prav tako niso nosili ustreznih higienskih mask. Kot je znano so imeli s seboj tudi napise, ki so se glasili “Prenehajte nas nadzorovati” in “Nič več zaprtij”. Prav tako so lokalni mediji poročali o spopadih med policisti in udeleženci demonstracij, poroča STA.

Ob tem je znano, da so protestniki policijo tudi obmetavali z najrazličnejšimi predmeti. V Angliji je trenutno ustavljeno javno življenje, izhodi od doma pa se dovoljuje le v nujnih primerih. Mednje spada odhod na delo, opravljanje nakupov in nudenje pomoči sorodnikom. Zaprtje naj bi skupno trajalo štiri tedne, njegov konec pa je napovedan za sredo. Obenem naj bi pričele veljati regionalne omejitve, ki bodo odvisne od števila primerov okužb v posameznih regijah. Za božične praznike pa se napoveduje blažje ukrepe za zajezitev epidemije, ki se bodo nanašali na druženja ljudi in potovanja.

 

Bi morala slovenska policija ravnati kot britanska?
V petek pa so protesti, sicer v precej okrnjeni in omejeni obliki, znova potekali tudi na ljubljanskih ulicah. Po kar mesecu dni premora, so se politkolesarji znova vrnili, na kot pravijo “slovenske ulice”, s koles pa naj bi se preselili v avtomobile in protestirali posamično, s čimer naj bi po poročanju 24ur in RTV spoštovali varnostne ukrepe in varovali zdravje drugih, kot so menda prepričani tudi pri Protestni ljudski skupščini. Novinarji portala so jih po celem mestu našteli kar okoli 60, policija pa naj bi jih tudi popisala.

Foto: epa

Na slovenskih ulicah je bilo seveda mirno in protestnikov ni bilo moč opaziti, se je pa morda pojavil kakšen reklamni avtomobil, ki je za davkoplačevalski denar hujskal proti aktualni vladi. Pozornost se pač namenja nekaj zmešanim zadetkom. Tako na portalu poročajo o nečem, kar je praktično že izzvenelo in dolgočasijo bralce s posamičnimi akcijami, ki niso vredne niti omembe. Gre za protivladno agitacijo, ki pa v resnici predstavlja le krik iz obupa ali pa je na levičarskem portalu zmanjkalo bolj pomembnih aktualnih tem. Je pa več kot očitno, da je slovenska policija pri svojem ravnanju zelo prizanesljiva napram britanski.

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button