Politika

Počivalšek: Ta vlada je najbolj operativna in uspešna

Sprememba zakona o nalezljivih boleznih v tej fazi najbrž ni potrebna. Vlada si bo vzela čas do jeseni, da nekatere pripombe, ki so bile dane v razpravi, proučimo in vložimo novo novelo,” pravi predsednik vlade Janez Janša.

Premier se je zahvalil vsem predstavnikom poslanskih skupin, ki so danes podpisale skupno izjavo za čim večjo precepljenost. “Gre za zelo pomemben političen korak, ki Slovenijo pridružuje tistim evropskim državam, ki so doslej že zmogle skupen nastop pri epidemiji,” je dejal Janša in dejal da od sredine avgusta testiranje verjetno ne bo več brezplačno, tako, kot to delajo druge evropske države.

Počivalšek nalil čistega vina opoziciji

“Razumem, da opozicija in mediji, ki so pod njeno kontrolo, del javnosti stvari vidijo in predstavljalo drugače, bi pa pričakoval minimum korektnosti. Ne pa da se zgodi, da javna RTV Slovenije napačno prevaja izjave visokih evropskih predstavnikov in zavaja tiste, ki stvari ne spremljajo dovolj pozorno. To je umazano početje, ne samo nekorektno.

Razumem, da različne medijske lutke sledijo destruktivnosti znanega dobrega igralca tetrisa – lahko se rumenokljuni črni ptič prek svojih omrežij v organih pregona še naprej trudi izmišljati razno razne dokaze – lahko počenjajo to ali ono, ampak mi bomo nadaljevali izvajanje koalicijske pogodbe,” pa je dejal Zdravko Počivalšek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button