Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Svet

Orban izpogajal tri milijarde evrov več od pričakovanega, Merklova obljubila opustitev člena 7 proti Madžarski

Madžarski premier Viktor Orban. (Foto: epa)

Po še eni dolgi in neprespani noči je le bil sprejet dogovor o svežnju za obnovo zaradi posledic pandemije koronavirusa. Ravno tako je bil potrjen proračun Evropske unije za naslednje fiskalno obdobje sedmih let v višini okoli 1,1 bilijona evrov.

Države članice EU so dosegle dogovor o proračunu in velikosti svežnja za obnovo, madžarski premier Viktor Orbán, pa je po poročanju Daily News Hungary, z doseženim zadovoljen.

Madžarska je dobila tri milijarde evrov več od prvotno pričakovanega, nemška kanclerka Angela Merkel, pa je obljubila, da bo v času nemškega predsedovanja EU, torej do konca leta 2020, opuščen postopek iz člena 7 proti Madžarski.

 

Izkazalo se je, da je imel Orbán prav. Napadi na Madžarsko niso imeli nikakršne teže v zakonodaji EU, temveč so bili zgolj politično motivirani.

Oglas. Pomaknite se, če želite nadaljevati branje.

 

Madžarske niso mogli izsiljevati: denar, ki nam je zagotovljen ni vezan na politične pogoje … in njegova raba bo vezana samo na finančni nadzor,” je povedal Orbán. Grenak priokus pušča dejstvo, da Orbánu ni uspelo preprečiti dostop do evropskih sredstev za nevladne organizacije, a se bo Madžarska še naprej zavzemala, da se nevladne organizacije loči od sredstev EU.

 

Ivan Šokić / Nova24tv.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Ali podpirate Vlado Janeza Janše?

Ali podpirate Vlado Janeza Janše?

Facebook

Ostali Prispevki

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Politika

Tako patetično se levičarji “igrajo” pred njihovimi nosovi, da bi reagirali in jih nato prikazovali kot fašiste!

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...

Slovenija

Nekdanji sodnik ESČP Boštjan M. Zupančič v pogovoru o ozadju Sorosovega financiranja številnih nevladnih organizacij!