Informer
Spletni posrednik informacij

Novinarji Večera na cepljenje kar preko vrste?

0

V javnosti močno odmeva novica, da so se minuli petek kolektivno cepili novinarji Večera, čeprav niso še prišli na vrsto, saj velja Nacionalna strategija cepljenja.

Nacionalna strategija cepljenja očitno ne velja za novinarje Večera. Minuli petek naj bi se kolektivno cepili, a čeprav so podatek javnosti zamolčali je vse prišlo na dan, po tem, ko je to razkril Denis Živčec na Facebook profilu.

Posnetek zaslona 2021 03 23 075740

In kako so Večerovi novinarji prišli na vrsto mimo vseh pravil? Kot piše Požareport naj bi se cepili, kot del “kritične infrastrukture”, seveda pa ta teza ne drži povsem. Večerovi novinarji niso nobena kritična infrastruktura, od epidemije dalje delajo novinarji večinoma od doma, pišejo članke, se dogovarjajo za intervjuje, vse od doma. Ne gibljejo se, razen kakšne tiskovne konference, veliko med ljudmi. A veze, kot v času socializma, očitno delujejo tudi v mariborskem zdravstvenem domu.

Na Večeru naj bi se, kot piše Požareport prejšnji petek tako cepilo 56 novinarjev, in to s cepivom AstraZenece. In ravno ta medij ljudem poroča, kako primanjkuje cepiv. Najprej bi bilo dobro pomesti pred svojim pragom.

PM

Foto facebook
Izvor/Avtor E-maribor
Objavite komentar