Politika

Nova sramota RTV: predsednik vlade se je oglasil, ker je epidemiološka situacija v državi prekleto kritična, niso pa poskrbeli niti za prenos konference!

Predsednik vlade Janez Janša je imel pomembno tiskovno konferenco na kateri je spregovoril o oceni stanja in morebitnih novih ukrepih v povezavi s pandemijo covida-19. Kaj je stična točka s podobnim nagovorom iz obdobja “prvega vala”? Obakrat ju državna televizijska hiša, ki se predstavlja kot javni servis, ni neposredno prenašala ali pa je prenos prekinila. Slovenija se trenutno namreč nahaja v situaciji, ko še lahko preprečimo širjenje okužb z mehkimi ukrepi, sicer bo prišlo do novih zaostritev in hudih ekonomskih in socialnih posledic. 

Kako si razložiti dejstvo, da ves svet bije boj s pandemijo covida-19, televizijska hiša, ki se predstavlja kot javni servis, pa pomembnih tiskovnih konferenc in nagovorov predsednika vlade, ki se nanašajo na omenjeni boj, bodisi ne prenaša bodisi jih prekinja? Če se spomnimo enega takšnih nagovorov iz obdobja “prvega vala”: tega ne počnemo, ni samo stvar uravnoteženosti, ampak tudi kulture in izpolnjevanja prvega in osrednjega smotra javnega servisa, na katerega se branilci njegovega statusa sklicujejo tudi danes. Da v času kriz verodostojno in zanesljivo informirajo javnost. Le kaj je lahko pomembnejšega od nagovora predsednika vlade v nekem določenem trenutku, ko govori o morebitnih novih ukrepih in oceni stanja glede krize?

Vrag je vzel šalo
RTV Slovenija, ki je v zadnjem času, zaradi česar si je zaradi svoje vedno bolj transparentne pristranskosti ob sočasnem ohranjanju privilegijev javnega servisa sama kriva, vse pogosteje tarča ostrih kritik na Twitterju, je tudi tokrat bila deležna kritik:

Po vsem, kar smo se v času te vlade naučili o RTV Slovenija, je skoraj nemogoče, da bi vsaj polovica Slovenije še želela to od levičarske politike ugrabljeno, psevdodržavno televizijsko hišo obravnavati kot javni servis. Že doslej je bilo veliko glasov, ki so se upirali obveznemu prispevku, toda prepričani smo, da bo odslej vse drugače. Odslej, če bodo v plačevanje še vedno prisiljeni tudi volivci SDS – a in volivci desnice nasploh, bomo lahko jasno in glasno rekli: “Pod prisilo. Kršijo se nam človekove pravice!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button