Slovenija

Ne verjamem, da je koga iz SDS škoda,” komentira smrt Šulinove Matej Razgoršek, zdravstveni delavec iz ZD Velenje!

Slovensko javnost je šokirala vest, da je za posledicami dolgotrajne bolezni umrla nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Patricija Šulin. Ob tem smo zasledili popolnoma neprimerno izjavo zdravstvenega delavca iz ZD Velenje Mateja Razgorška.

 

Slovensko javnost je šokirala vest, da je umrla po dolgotrajni bolezni Patricija Šulin. Bila je nekdanja evropska poslanka in tudi poslanka Državnega zbora iz vrst Slovenske demokratske stranke. A spet je pokazala neizmerna sovražnost do tistih, ki so člani ali simpatezireji največje vladne stranke. Tako smo opazili na svetovnem spletu popolnoma neprimerno in nekorektno izjavo zdravstvenega delavca iz ZD Velenje Mateja Razgorška. Na vprašanje novinarja Vinka Vasleta se je odzval tudi direktor ZD Velenja Jankojem Šteharnikom, ki je zapisal, da se ne strinja z zapisom Razgorška, a bo še naprej ostal zaposlen v ZD Velenje.

Patricija Šulin je veljala za korektno in spoštovano nekdanjo političarko, ki so jo cenili tako na desnem kot levem političnem polu. Tako je mnogo sodržavljanov in političnih predstavnikov v Sloveniji izkrekel sožalje njeni družini in bližnjim. Enako sožalje bo izgubi Patricije Šulin izrekamo v našem mediju.

Zapis Mateja Razgorška na Facebooku. (Foto: Posnetek zaslona-Twitter)
Zapis Mateja Razgorška na Facebooku. (Foto: Posnetek zaslona-Twitter)

 

Zdravstveni delavec Matej Razgoršek iz ZD Velenje “Ne verjamem, da je koga iz SDS škoda”

Vse kaže, pa je ravnal popolnoma nepremišljeno zdravstveni delavec iz ZD Velenje Matej Razgoršek. Le ta je zapisal sledeče:

“Ne verjamem, da je koga iz SDS škoda”

 

Karkoli si kdor izmed vas misli o članih in simpatizerjih stranke SDS, je njegova osebna odločitev. Vendar, da zaposlen v zdravstvu na tako lahkoten način komentira smrt članice SDS pa je dobesedno vredno obsodbe slovenske javnosti.

Direktor ZD Velenje Janko Šteharnik. (Foto: Posnetek zaslona-Delo)
Direktor ZD Velenje Janko Šteharnik. (Foto: Posnetek zaslona-Delo)

 

Kaj je na vprašanje dolgoletnega novinarja Vinka Vasleta odgovoril direktor ZD Velenja Janko Šteharnik?

Zato se je upokojeni novinar in publicist Nova24tv in Demokracije Vinko Vasle odločil, da pošlje vprašanje na ZD Velenje, kaj si mislijo o Razgorškovi izjavi. Direktor ZD Velenje Janko Šteharnik mu je podal sledeči odgovor:

“Spošotovani g. Vasle,

Tisti novinar, ki je utiral pot drugače mislečim. Dolgo nazaj? Rade sem vas bral… Potem pa?

Zdaj pa k zadevi.

Najprej hvala za informacijo. 

To, da je objava obsojanja vredna, sploh ne potrebujem poudarjati. In to bom gospoda nagovoril in opozoril. Kaj več kot to, zasebno življenje ne moremo povezovati z delovanjem v kolektivu. 

Je pa nekaj dejstvo. Povezovati osebo, ki je šla skozi obdobje vzgoje staršev, raznih šol, prijateljev in družbe- kakršne koli, z Zavodom, kjer je gospod zaposlen- je neprimerno.

In javno imenovanje Zavoda v primeru obsojanja gospoda- ni nič drugačen akt, kot ga je gospod sprožil s to neprimerno izjavo. 

Razlika bo le- da se nas ne bo slišalo! To je le še ena v vrsti izjav, ki ji tisti, ki imamo do življenja nasploh pozitiven odnos- ne razumemo.

Njegova in tudi vaša- če boste v izpadih posameznikov iskali krivce na napačnih mestih. 

Raje se vprašajte, kaj sproža pri posameznikih takšne reakcije. Tako kot v zdravstvu-poiščite vzroke.

Še enkrat- obsojam, ukrepal  bom v obsegu dovoljenega in ne mešajte Zavoda z izjavami gospoda!

 

Na odgovor Šteharnika se je z novim sporočilom odzval Vinko Vasle:

“Spoštovani, 

hvala za vaš odziv, ki škoda ni mogel malo mimo moje diskvalifikacije, čeprav je bil moj dopis korekten.

Sicer pa vaša trditev, da ni primerno povezovanje zaposlenega z vašim zavodom, ne vzdrži. Preprosto zato ne, ker se ta zaposleni javno identificira z zavodom in ker- ker je zdravstveni delavec, ki ga vežejo določene etične uzance. 

Z zapisanim je ustvaril dvom, da bi kot reševalec vašega zavoda do vseh ravnal enako, če niso po njegovem političnem in ideološkem  prepričanju. 

Druga vaša pisanja ne bom komentiral, ker gredo po poti pogledov, ki se od mojih razlikujejo, še posebej, ker krivdo malo valijo na žrtev  in ne storilca. To je značilna partijska manira.

 

To pa še ni konec. Na novo sporočilo se je še enkrat odzval direktor ZD Velenje Janko Šteharnik:

Joj, a res tako boli?

Kaj res vse vidite kot diskvalifikacijo- ker ne ustreza vašemu pogledu. 

Celotna družba postaja indoktrirana- levo ali desno.

Ne najdem nikogar, s katerim bi lahko trezno debatiral o “Slovenskem razkolu!” Zame odlična knjiga. In nikogar, ki bi partizanstvo v določenem kontekstu- ločeno od komunizma- razumel, kot pozitivno gibanje…

To, da mene dajate v koš partijskih manirancev-ne jemljem kot žalitev- ker me ne poznate. In vsebine zapisanega vam ne zamerim! 

In bran Velenju in Velenjčanom. Večina njih ni “rdečih”!Kot večina partizanov niso bili komunisti!!!

Mnenje o izmenjavi mnenj med dolgoletnim novinarjem Vinko Vasletom in direktorjem ZD Velenje Janko Šteharnikom si ustvarite sami.

 

Upajmo le, da se bo Razgoršek iz te izjave kaj naučil in še naprej opravljal svojo delo profesionalno.

Zato bodite previdni, kakšne izjave in kdaj jih pišete na svetovnem spletu!

Družini Patriciji Šulin pa izrekamo še enkrat sožalje ob izgubi nekdanje evropske poslanke in poslanke SDS Patricije Šulin.

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button