Svet

Naravnost strašljiva podobnost Putinove propagandne mašinerije s slovensko levo “protifašistično” sceno

Rusi so Poljsko označili kot hijeno iz Evrope, ki vleče svet v tretjo svetovno vojno. To je poudaril Vladimirju Putinu naklonjen medij Pravda. “Poljska iz svojih treh divizij ni naredila nobenih zaključkov in vztrajno poskuša organizirati tretjo svetovno vojno in predlaga “mirovno” misijo Nata v Ukrajini,” poudarjajo.  Po mnenju medija Visegrad24 gre v tem primeru za grožnjo v smislu, da Poljska prosi za četrto delitev in jo je potrebno denacificirati.

Podobnost Putinove propagandne mašinerije :Ruski medij Pravda je Poljsko označil za hijeno, ki naj bi Evropo vlekla v tretjo svetovno vojno. “Poljska iz svojih treh divizij ni naredila nobenih zaključkov in vztrajno poskuša organizirati tretjo svetovno vojno in predlaga “mirovno” misijo Nata v Ukrajini,” poudarjajo.

V torek, 15. marca, je bilo v Kijevu organizirano srečanje Volodimirja Zelenskega s predsednikom poljske vlade Mateuszom Morawieckijem, namestnikom predsednika vlade Poljske in predsednik odbora za nacionalno varnost in obrambo Jaroslavom Kaczynskim, predsednikom češke vlade Petrom Fialo in slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Foto: Twitter

Kaczynski naj bi v pogovorih predlagal pošiljanje misije Nata ali “širše” misije v Ukrajino. “Potrebujemo mirovno misijo Nata ali morda še širše mednarodno telo. neoborožene misije ne bo,” je dejal Kaczynski. Slednji je še zagotovil, da je to z vidika mednarodnega prava povsem sprejemljivo in nikakor ne bo povod za vojno.

Mediji so obisk Kijeva vseh štirih pri Zelenskem opisali, kot da bi potovali v zbombardiran London v času druge svetovne vojne. “Da bi voditelji držav ali vlad potovali na vojna območja, seveda ni praksa,” poudarja nekdanji minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak. Da se odpraviš na tako pot, moraš biti “pogumen in malo nor”, je ob tej priliki dejal podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek. Tuji mediji so se obširno razpisali o njihovem junaškem podvigu, pri tem pa jih pohvalili. Njihov obisk pa  skušajo očrniti nekateri domači in proruski mediji, ki se bojijo, da bi Evropa Ukrajini pomagala tudi vojaško.

Gre za grožnjo?


Premier Janša se je že odzval na ostre besede medija o Poljski. “Tudi Putinova Pravda se je pridružila Tanji Fajon in kolegom, ki bi izganjali “nacizem” in “fašizem” iz Poljske. Čas odpihne propagando in v zgodovini se slej ko prej izkaže, kdo so isti,” je pojasnil Janša. Po mnenju medija Visegrad24 pa gre v tem primeru celo za grožnjo: “Poljska prosi za četrto delitev in jo je potrebno denacificirati.”

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button