Črna kronika

Napad na kandidata SLS na javni prireditvi v Metliki

Včeraj zvečer, nekaj po 22. uri, je na javni prireditvi v Metliki prišlo do incidenta, v katerem je 20-letni moški pod vplivom alkohola napadel kandidata SLS na evropskih volitvah, Petra Gregorčiča. Dogodek je v stranki SLS sprožil ogorčenje in obsodbo, saj so napad "najstrožje obsodili".

Včeraj zvečer, nekaj po 22. uri, je na javni prireditvi v Metliki prišlo do incidenta, v katerem je 20-letni moški pod vplivom alkohola napadel kandidata SLS na evropskih volitvah, Petra Gregorčiča. Dogodek je v stranki SLS sprožil ogorčenje in obsodbo, saj so napad “najstrožje obsodili”.

Policijska uprava Novo mesto je potrdila, da so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Po prvih informacijah naj bi neznani napadalec sprva udaril Gregorčiča, nato pa v bližini prevračal zabojnike za smeti, s čimer je dodatno motil javni red in mir.

Policisti so hitro ukrepali in kršitelja takoj izsledili. 20-letnik, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, ni upošteval navodil in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi storitve prekrška z elementi nasilja ter neupoštevanja zakonitega ukrepa ali odredbe so mu policisti izdali plačilni nalog v višini 438,15 evra. Incident je sprožil številne reakcije v javnosti, saj gre za napad na kandidata v času evropskih volitev, kar predstavlja resno motnjo javnega reda in miru ter ogrožanje varnosti posameznikov na javnih prireditvah.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button