PolitikaSlovenija

/NAJNOVEJŠE/ Minister Simoniti ostaja kulturni minister

Interpelacija, ki je trajala kar 2 dni, polnih skupno, kar 18 ur se je izjalovila in seveda ni uspela. Navijaški levičarski mediji so skupaj s kul poslanci ostali ponovno praznih rok.

Minister Simoniti ostaja kulturni minister

Minister za kulturo Vasko Simoniti se jena očitke najprej obrnil na poslanko Tomićevo in poslanca Nemca. “Moja predhodnika se predstavljata, kot da predstavljata celotno slovensko kulturo. Jaz trdim, da je ne predstavljata, pač pa predstavljata del nekih lobističnih interesov,” je dejal.

“Besedilo vložene interpelacije kaže raven politične komunikacije, zmedenost, nasilje nad slovenskim jezikom, vsebinsko šibkost, preplet neresnic in skromni miselni napor vlagateljev pri sestavljanju interpelacije. Besedilo večkrat spominja na raven dialoga, ki ga lahko slišimo na sejah odbora za kulturo državnega zbora. Dobro pa je, da bo to besedilo sčasoma postalo del arhiva slovenskega parlamentarnega življenja, da bodo lahko zainteresirani politični analitiki in zgodovinarji pozneje ocenjevali oba dokumenta in imeli možnost primerjave, predvsem pa analize zlorabe demokratičnega instituta interpelacije,” je na 10 točk očitkov interpelacije odgovoril Simoniti.

A INTERPELACIJO JE GLASOVALO LE 43 POSLANCEV. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button