Kultura

Mladi Američan Justin Reid obožuje slovensko glasbo in hrano

Res je težko verjeti, da se kakšen mlad Američan navdušuje nad slovensko glasbo in kulturo. Eden takih ja Justin Reid, zvezda Tiktoka. Ta teden je Slovenijo tudi obiskal.

Mladi Američan Justin Reid ima rad slovensko glasbo in hrano

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)


Čeprav se trudi, da bi bil v svojih priredbah čim bolj avtentičen, ne razume kaj zares poje: “Besede vstavim v prevajalnik le zato, da se prepričam, da kar pojem, ni neprimerno, potem pa pozabim, kaj te besede pomenijo. Tudi brati ne znam slovenščine, zato si moram vse zapisati tako, kot mislijo moji ameriški možgani.” V zelo kratkem času si je nabral ogromno slovenskih oboževalcev, a sam zase pravi, da je čisto običajen fant, ki rad glasbeno ustvarja in osrečuje ljudi, je povedal za Svet na kanalu A, Justin Reid.

@justus_reid

#slovenia #music #slovenija

♬ original sound – Justus Reid

Justin se je Sloveniji posvetil na prav poseben način, ko se je naučil našo Zdravljico in jo zapel v času olimpijskih iger v čast Janji Garnbret. “Celoten načrt je bil posneti video za Janjo Garnbret in slovensko plezalno reprezentanco, potreboval sem le pesem, zato sem se odločil za himno,” je pojasnil mladi tiktoker, za oddajo Svet na kanalu A.

@justus_reid

Greetings from America! #slovenia #balkan #olympics

♬ original sound – Justus Reid

Čeprav še ne dolgo nazaj sploh ni vedel, kje Slovenija oziroma da sploh obstaja, se ta teden mudi na obisku v Sloveniji, na posebno povabilo njegovega tiktokovega oboževalca. Z njim je tudi njegov oče, ki velikokrat sodeluje v njegovih posnetkih. Justus in njegov oče naj bi v Sloveniji ostala vsaj do začetka naslednjega tedna, v tem času pa si nameravata ogledati čim več slovenskih znamenitosti in spoznati čim več ljudi in seveda prepeveti.

@justus_reid

I needed to say this… #balkan #slovenia

♬ original sound – Justus Reid

@justus_reid

Lake bled! @dzelo88 #slovenia #music #balkan

♬ original sound – Justus Reid

@justus_reid

A night to remember! @ansambelosvajalci #slovenia #balkan #music

♬ original sound – Justus Reid

Justinu želimo, da bi v Sloveniji preživel veliko prijetnih dni in da bi se še naprej navduševal nad našo slovensko glasbo. 

P.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button