Informer
Spletni posrednik informacij

Migrant v predmestju Pariza s kladivom in nožem umoril pet članov družine, še pet pa ranil!

0

Po poročanju francoskih medijev naj bi po družinskem prepiru v pariškem predmestju prišlo do tragedije, ko naj bi eden od sorodnikov s kladivom in nožem napadel ubil pet članov družine, vključno s štirimi otroki, pet drugih pa je ranil. Napad se je zgodil v soboto zjutraj v občini Noisy-le-Sec v predmestju Seine-Saint-Denis, poroča francoska televizijska hiša BFM. Storilec naj bi bil pakistanskega ali šrilanškega porekla.

Eden od preživelih, mladostnik, naj bi vstopil v bar prekrvavljen in prosil za pomoč. Direktorju lokala je po poročanju Breitbarta povedal, da je njegov stric “ponorel” in napadel preostanek svoje družine “z nožem in kladivom“.

 

Ko je policija okrog 11. ure prispela v hišo, so najprej morali vdreti. V stanovanju so naleteli na dva mrtva in več drugih ranjenih, od katerih naj bi vsi bili iz iste družine. Trije drugi so uro in pol kasneje umrli kljub prizadevanjem reševalcev. Poročali so, da je umrla ena ženska in štirje otroci.

Policija je našla tudi pet preživelih, ki so bili ranjeni, nekateri tudi v nezavesti. Vse preživele so prepeljali v bolnišnico, tri odrasle osebe pa naj bi bile v resnem stanju. Preostali dve preživeli žrtvi sta bili mladostnici, ki nista bili tako hudo poškodovani.

Našli so tudi domnevnega storilca, strica, v nezavesti, poleg njega pa je bilo orožje, ki bi ga lahko uporabil za umor. Odpeljali so ga v bolnišnico v Clichyju, kjer se zdravi. “Prizor je bil grozljiv,” je za BFM dejal eden od policistov. “Več nas je v šoku.”

Družina je šrilanškega ali pakistanskega izvora

Več medijev poroča, da je bila družina, vključno z domnevnim napadalcem, stricem, identificirana kot pripadnica šrilanškega ali pakistanskega porekla. Policija je televizijski postaji povedala, da prvotna preiskava kaže, da je napad posledica družinskega spora.

Aleš Ernecl

Objavite komentar