Svet

Med priprtimi protestniki v Srbiji tudi Izraelci in Ukrajinci! Ima tudi tukaj prste vmes Soroš?

Med prijetimi nasilnimi protestniki so srbske oblasti našle tudi izraelske državljane. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na novinarski konferenci odgovornost za nemire pripisal desničarskim in profašističnim silam ter tajnim službam tujih držav. Obrambni minister Srbije je demonstracije celo primerjal z državnim udarom.

Privatna arhiva

 

Nasilni protesti v glavnem mestu Srbije so se nadaljevali tudi drugo noč, vendar so se v sredo okoli polnoči tudi umirili, nekaj deset ljudi je bilo ranjenih, poroča srbska policija.

Pri tem je zanimivo, da so med prijetimi protestniki, oblasti našle številne tuje državljane, med njimi tudi štiri Izraelce, o čemer pričajo fotografije. Ker je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovornost za nemire pripisal desničarskim in profašističnim silam ter tajnim službam tujih držav.

Image

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je od pristojnih tožilstev zahteval hitro ukrepanje proti nasilnežem. Opozoril je, da se s posnetkov protesta pred poslopjem skupščine jasno vidi, da so protestniki pol ure metali solzivec na policiste, ki so imeli ukaz, da to ne počnejo, poroča STA.

Image

Podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović je obsodila nasilje protestnikov, ki so si vzeli za cilj policijo, državne ustanove, medije ter voditelje strank, ki so sodelovale na nedavnih volitvah. “Napadi na policijo in pretepi po ulicah Beograda, napadi huliganov na RTV Vojvodine, razbijanje mestne hiše in uradov Srbske napredne stranke v Novem Sadu in razbita glava voditelja Gibanja svobodnih državljanov Sergeja Trifunovića so nasilje, ki je nedopustno,” je dejala.

Obrambni minister Srbije Aleksandar Vulin pa je dejal, da je bil cilj demonstracij v Beogradu državni udar in država mora na to ustrezno odgovoriti. “Država Srbija bo zmagala, ohranili bomo vladavino prava ter politično in drugo stabilnost. Tisti, ki skušajo uničiti vse, kar so ustvarile generacije, se morajo zavedati, da bodo naleteli na jasen odgovor države,” je za srbsko televizijo Pink povedal Vulin. Menil je tudi, da so z dogajanjem v minulih zadnjih dveh dneh zelo zadovoljni sovražniki Srbije. “Gledati kako gorita center Beograda in Novega Sada, kako se napada srbske državljane in policijo, kako se uničuje vse, kar je ustvarjeno v tej deželi, to lahko veseli le sovražnike Srbije,” je dejal minister, vendar ni navedel, kdo naj bi ti sovražniki bili.

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button