Politika

Matjaž Han :Na protestih so bili tudi desni volivci! VIDEO

“Jaz ne bi poniževal ljudi. Grem stavit, da tukaj (na protestih 27. aprila) niso samo levičarji ampak so tudi desni volivci, ki so volili vlado Janeza Janše in so nezadovoljni zaradi ukrepov, dejanj itd …” je v oddaji Planet 18 na Planet TV izjavil vodja poslanske skupine Matjaž Han in požel salve smeha na socialnih omrežjih. Han se je sicer soočil z notranjim ministrom Alešem Hojsom.

 

V studiu oddaje Planet 18 sta svoje poglede na aktualno politično dogajanje v državi predstavila minister za notranje zadeve Aleš Hojs in vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. V razgreti razpravi je beseda tekla o množičnih protestih na Trgu republike, tvitanju slovenskih politikov, državni proslavi ob dnevu OF in financiranju Slovenske tiskovne agencije (STA).

Če je poslanec Han želel javnost prepričati, da so se ljudje zbrali na protestih 27. aprila, ker imajo eksistenčne težave, pa mu je minister Hojs odgovoril, da je bila tam zbrana sama leva smetana, rojena z zlato žlico. To so Dragan Petrovec, Živa Vidmar, Jaša Jenull, Svetlana Makarovič in drugi koritniki, ki se predvsem ne morejo sprijazniti, da je na oblasti neka druga opcija, saj si pravico do oblasti jemljejo kot dedno pravico. Nato je Han odgovoril: “Jaz ne bi poniževal ljudi. Grem stavit, da tukaj (na protestih 27. aprila) niso samo levičarji ampak so tudi desni volivci, ki so volili vlado Janeza Janše in so nezadovoljni zaradi ukrepov, dejanj itd …

Z dnevom OF je narobe vse

Med drugim je Han komentiral tudi praznovanje 80-letnice dneva Osvobodilne fronte na Mali gori pri Ribnici, kamor ni bil vabljen predsednik ZZB NOB Marjan Križman in kjer so se recitirale pesmi partizanov in domobrancev. Predvsem slednje je za levičarje sporno. Hojs je o tem dejal, da živimo v drugih časih, ko je potrebno gledati vrednost literarnega dela in ne, kdo je neko delo napisal in kateri strani je pripadal. Hkrati je opozoril, da 27. april ni dan OF, temveč dan upora proti okupatorju. Proti okupatorji smo se velikokrat upirali – fašistom, nacistom in celo proti JLA ob osamosvajanju. Organizacija TIGR se je proti fašistom borila daleč pred partizani in zato ni potrebe, da določeni tako zlorabljajo ta dan. Hojs je Hanu še dejal, da je zgodovinsko znano, da so gospodje v Vidmarjevi vili najprej pridružili koaliciji proti zahodnim zaveznikom in šele kasneje prestopili na drugo stran. Han se je skušal izvleči, da je ta dan pač vedno predstavljal dan OF, čeprav je celo sam priznal da je tudi ta datum napačen, nato pa je izgovoril puhlico, da s tovrstnimi temami povzročajo delitev naroda.

Povzetek celotne oddaje si lahko ogledate na tej povezavi.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button