Informer
Spletni posrednik informacij

Kdo vam laže: “Intelektualec leta je Matjaž Nemec!”

0

Oddaji Kdo vam laže sicer le redko zmanjka snovi za predelavo, toda včeraj je res postregla z veliko informacijami in s težko pričakovano razglasitvijo “Intelektualca leta”. Voditelj Boris Tomašič se je zgoščeno dotaknil predvsem dveh tem: izdaje osnutka poročila in kasnejše vedenje Vesela in obupnih poskusov POP TV-ja, da iz nabave hitrih testov naredi afero in jo poveže z SDS-om.

Prejšnje dni smo bili priča dvema relativno velikima medijskima zadevama in sicer vedno bolj bizarnem vedenju predsednika računskega sodišča, Tomaža Vesela, razkritju tajnega osnutka in POP TV-jevem napihovanjem afere, ki je ni. Oddaja Kdo vam laže je ti temi zgoščeno obdelala, obenem pa je postregla z dolgo pričakovano razglasitvijo “Intelektualca leta”.

Uvod oddaje je bil namenjen dvema bizarnostima. Temu, da je tajni osnutek poročila prišel v javnost in temu, da je Vesel za 24 ur po vsem tem še komentiral vsebino, ki v Delu ni bila razkrita. Vesel je, namesto, da bi obžaloval in se ogradil od dodatnih komentarjev, za 24UR še komentiral vsebino osnutka, ko je rekel, da je celota hujša oziroma slabša kot le tale izsek iz Dela.

Nabavna mafija nezadovoljna, da je najnižji ponudnik dobil posel

Naslednja tema, ki jo je voditelj Tomašič obdelal, je bila konstrukt POP TV-ja, ki na vsak način želi producirati afero in jo podtakniti SDS-u. Iz tega, da so lastniki podjetja, ki je sklenilo pogodbo z nekdanjim ministrom Gantarjem, doživljenski fani Dana Bilzeriana, želijo potegniti vzročnost med poslom, njihovim prijateljem, ex članom SDM-ja, Luko Lahom – in seveda stranko SDS. V ta namen se je Urošu Slaku javil tudi Boris Štefanec, ki je – vidno jezen, ker posla niso dobili njihovi, ki jih sam imenuje ugledne podjetnike – povsem nekritično govoril o njihovem življenjskem slogu kot bi ta bil od včeraj, to je od posla dalje, čeprav sak Mariborčan ve, da je Alan Amadej Eferl tak že od nekdaj.

Okrcal je, ponovno, POP TV in novinarja Anžeta Božiča, ki ga je imenoval “bodočega piarovca KUL koalicije”. Ti namreč že ne vem kateri teden zapored kot udarno novico predstavljajo trditev Karla Erjavca, da ima glasove za konstruktivno  nezaupnico, čeprav vsa dejstva kažejo, da jih nima.

V nadaljevanju se je dotaknil Slakovega pogovora z zdravnikom dr. Brecljem, ki je, kako primerno, v eter spustil nekaj vsegliharskih puhlic, češ, tukaj, pri kraji v zdravstvu smo dosegli spravo, ker so vsi isti. In v zadnjih desetih letih je desna vlada vladala – eno leto.

Na koncu je Boris Tomašič razglasil častnega zmagovalca, “Intelektualca leta”, Matjaža Nemca. Do konca se je boril z resnima konkurentoma, Marjanom Šarcem in Mašo Kociper in v fotofinišu le uspel osvojiti trofejo.

Aleš Ernecl

Objavite komentar