Politika

Kako lahko urednik Mladine Grega Repovž komentira učinkovitost vladnih ukrepov, če pa se je sam brez maske udeleževal protestov?!

Grega Repovž je nastopil na javni RTV v oddaji Politično in ponovil svojo mantro iz obdobja poletja, da vlada ni učinkovita s svojimi ukrepi zaradi načina komuniciranja. Obstaja ta neka, v finančnem smislu gornja kasta slovenskih državljanov, ki ji nedvomno pripada tudi urednik revije, ki trguje z žilnimi opornicami, ki zase verjamejo, da lahko karkoli počnejo, pa jih družbena situacija na noben način ne zadeva. Kot da so nedotakljivi opazovalci s strani, ki jim nihče nič ne more, tudi oni pa s svojim vedenjem ne spreminjajo stvari.

Grega Repovž zagotovo ni nek izvirni mislec. Do tega spoznanja zlahka pridemo, če za nekaj mesecev nazaj prečesamo njegove kolumne in jih primerjamo z duhom levičarskega časa pri nas ali v ZDA. Tip kopira ali piše po nareku tranzicijske levice, ta pa, ko gre za mednarodne zadeve, prepisuje od levičarskih trobil v ZDA. Pa pustimo to. Ko ga osrednji mediji vabijo, da komentira, da poda analizo vlade, vemo, kaj bomo dobili. Puhlice, ‘kopi pejst’, narcisizem, popolno odsotnost samorefleksije. A tudi v tem Repovž ni poseben. To je trade mark, brand opozicije in osrednjih medijev v zadnjih mesecih. Repovž ni prvi, ki so ga ujeli brez maske na kolesu – komentirati, zakaj so ukrepi vlade neučinkoviti.

In Repovža seveda so ujeli kolesariti brez maske. Če si javna oseba, kar Repovž je, če te ljudje poznajo, s čimer nujno prihaja verjetnost, da te bodo posnemali, bi moral biti prvi, ki se ukrepov drži. Če se ukrepov kot javna oseba ne držiš, bi ti moralo biti prepovedano govoriti o učinkovitosti ukrepov. Ko naletimo na človeka, ki mu vest dopušča, da se kot javna oseba ne drži ukrepov, obenem pa analizira, zakaj ukrepi niso učinkoviti, obstajata dve možnosti. Ta človek nima vesti – ali pa je povsem brez samorefleksije.

Image

Če bi Repovž imel samorefleksijo, bi si nastavil zrcalo in ko bi si nastavil zrcalo, bi v njem izgledal nekako takole:

Grega Repovž z masko in brez (Foto: Twitter)

Medtem ko je, kot kaže fotografija, brez slabe vesti kolesaril brez maske med množicami ljudi, je v studiju, kamor so ga osrednji povabili kot eno svojih zadnjih kart, nosil masko. S tem je Repovž, čeprav to ni najbolj pomembno, pa vendar, kriv še hinavščine in zavajanja. Ampak dobro, boljše je zavajati kot javna oseba z masko kot brez.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button