Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

Javna RTV objavila javno opravičilo za Bavčarja, za Kučana pa ne?!

c74355419c2a8e68f754030285ddc338 L
Igor Bavčar v intervjuju z RTV SLO (Foto: posnetek zaslona)

Nacionalna RTV je izdala posebno objavo za javnost, v kateri se je opravičila in pojasnila, zakaj je naredila intervju z osamosvojiteljem Igorjem Bavčarjem.

 

Postavlja se smiselno vprašanje, zakaj bi nacionalka to morala storiti, z ozirom na to, da je šlo za sklop intervjujev, v katerih so skozi oči ključnih osebnosti želeli razsvetliti obdobje slovenske osamosvojitve. Eden izmed njih je tudi Igor Bavčar. Smiseln odgovor je: obstaja “instanca”, ki v Sloveniji odobri, kaj je prav in kaj narobe. Kdor ne želi medijskega ali finančnega umora, ji je dolžan izkazati ponižnost.

 

RTV je v pojasnilu za javnost povedala, da so skrbno tehtali, ali naj k intervjuju povabijo pravnomočno obsojenega, a da je prevladalo mnenje, da je Bavčar zaradi svojih zaslug za osamosvojitev pač neizogibni akter in da so se zato odločili intervju izvesti. Da mu je novinarka v intervjuju postavila tudi cel kup neprijetnih vprašanj, vključno z vprašanji o Istrabenzu.

Eden odzivov na objavo nacionalke je bil, zakaj se nacionalna RTV ni opravičila za intervju z Milanom Kučanom, v smislu, da ta bistvu za osamosvojitev sploh ni bil, da ima zgodovino seksizma in ošabnosti do novinark ter, da je bil in ostal “zadrti komunist”. Večina odzivov pa je šla v smer, da je treba ločevati Bavčarjevo “podjetniško” kariero in njegove nesporne zasluge za osamosvojitev Slovenije.

Ne moti jih kriminaliteta, temveč samostojna Slovenija

Recimo bobu bob. Bavčar ni prvi obsojenec v Sloveniji, a tudi zadnji kriminalec ne. Navsezadnje tudi odplačuje svoj dolg na Dobu. Treba je vedeti, da mnogo teh ljudi, ki RTV očitajo, da je nemoralno narediti intervju s pravnomočno obsojenim, obenem tudi verjame, da bi zaporniki morali imeti volilno pravico, da ne bi smelo biti zaporne kazni ter modro kimajo z glavo, če jim kdo reče, da je naredil intervju s serijskim morilcem, ker želi razsvetliti, kaj se je dogajalo in zakaj je zagrešil svoje zločine.

Ustanovitev odbora

Igor Bavčar je bil ustanovitelj Odbora za človekove pravice ob aferi JBTZ (Foto: Posnetek zaslona)

 

Metod Trobec v Sloveniji, Ted Bundy v ZDA : ljudje, ki jih je intervju z Bavčarjem zmotil, bi vse to gledali in v tem ne videli nič spornega. Zakaj? Ne moti jih Bavčarjeva kriminaliteta, navsezadnje so sposobni braniti kaj podobnega, če ne hujšega, če le gre za “njihove”.  Moti jih samostojnost Slovenije. To je največji greh Bavčarja v njihovih očeh, čeprav je bil večino devetdesetih let viden član stranke LDS.

Aleš Ernecl

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...