Politika

Janša Fajonovi nastavil ogledalo

“V EU “zagovarjali” v #Slovenija pa ste jo drastično kršili. Kradli volitve, mandate in otroke. Da o ukradeni judovski vili, iz katere moralizirate o vladavini prava, ne govorimo.

 

Ali o klanjanju množičnim morilcem,” se je na pisanje evropske poslanke SD Tanje Fajon odzval aktualni premier Janez Janša. 

 

Fajonova je na Twitterju sicer zapisala, da smo bili v EU znani po tem, da smo zagovarjali vladavino prava, sedaj pa po njenem prepričanju skupaj z Madžarsko in Poljsko trdimo, da spoštovanje temeljnih evropskih vrednot ni potrebno. “Slovenija, doslej ena najbolj proevropskih držav, je danes v prvi vrsti tistih, ki rušijo evropsko idejo. Ne v mojem imenu!” Dejstvo je, da levica na volitvah nikdar ni zmagala pošteno. Spodaj je navedenih le nekaj primerov njene izprijene prakse. 

 

Likvidacija Ivana Krambergerja leta 1992, Depala vas leta 1994, korupcija v primeru Pucko leta 1996, nespoštovanje rezultata referenduma o večinskem volilnem sistemu in medijski umor Andreja Bajuka leta 2000, veliki pok iz Finske in Patria leta 2008, nadaljevanje Patrie leta 2011 in onemogočenje konkurence z represijo leta 2014 – vsi ti dogodki predstavljajo mejnike, s pomočjo katerih se je tranzicijska levica polastila oblasti; nikoli doslej se namreč še ni zgodilo, da bi pošteno zmagala vsaj na enih volitvah.

 

Kradla je tudi mandate, in sicer leta 2018, ko je bil zmagovalec volitev Janez Janša. Spomnimo se, kako je bil Marjan Šarec potrjen za premierja tedanje nove vlade, ki je ob začetku letošnjega leta odstopila. Ključno vlogo pri njeni sestavi pa naj bi tedaj v ozadju imela prav stranka Levica. V Državnem zboru se je poslanki Levice tedaj celo zareklo: “Pa smo sestavili neko vlado oziroma so sestavili neko vlado ob podpori Levice.” Njene besede govorijo same zase. V t. i. manjšinsko vlado pa je bila vključena tudi stranka SD, ki ji pripada Fajonova.

Spomnimo se afere s Koroškimi dečki v kateri je ključno vlogo odigrala Anja Kopač Mrak iz SD-ja

Levica je vsekakor sodelovala tudi pri kraji otrok. Spomnimo se samo primera Koroških dečkov, v kateri je sodelovala še ena članica stranke SD Anja Kopač Mrak, tedaj družinska ministrica, ki pa je delovala precej nedružinsko. Ta je sicer neuradno sodbo ESČP o pritožbi babice pospremila v svojem stilu: brezčutno in poniževalno do babice in vseh, ki so se zavzemali za spoštovanje družinskih vezi med vnuki in starimi starši. V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev so bili ogorčeni in razočarani nad cinično izjavo Anje Kopač Mrak za Delo“Upam, da se bo s to odločitvijo ESČP zadeva končala, kar bo tudi v največjo korist otrok pa tudi babice in dedka.” 

vila, moskovič

Stranka SD pa ima še en madež na svoji vesti. Ta je praktično zastonj od države dobila Moskovičevo vilo kot zamenjavo za nekdanje prostore CK ZKS na Tomšičevi, ki so postali integralni del prostorov Državnega zbora RS. Moskovičeva vila je bila sicer v času prejšnjega režima za majhen denar prodana državi, a se postavlja vprašanje, pod kakšnimi pogoji je potekala ta prodaja. Danes v njej domuje pravna naslednica komunistične partije, ki o vrnitvi zaseženega premoženja Judom noče niti slišati.

Tanja Fajon se je poklonila spomeniku množičnega morilca Borisu Kidriču

Se pa nasledniki zločinske komunistične partije oziroma člani stranke SD, nadvse radi klanjajo množičnim morilcem, na primer Borisu Kidriču in Josipu Brozu Titu. Socialni demokrati so se v začetku maja na čelu s tedanjim predsednikom Dejanom Židanom, Tanjo Fajon in Markom Koprivcem ob 75. obletnici, kot temu pravijo “ustanovitvi prve slovenske vlade v Ajdovščini”, v Ljubljani poklonili pred spomenikom enega največjih klavcev Slovencev v zgodovini – Borisa Kidriča.

EU sicer še zlasti v zadnjih letih rada izkorišča človekove pravice za napade na države članice s katerih politiko se ne strinja. Zato je edino pravilno, da slednje vztrajajo pri pomoči, ki ne bo pogojevana na način, da se lahko iz arbitrarnih načinov odtegne. To ni pomoč, to je vazalstvo. In predstavnica te EU je tudi evropska poslanka Fajonova.

Domen Mezeg /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button