ŠportSportsSvet

Jan Goličič izbran v NHL: Nova slovenka zvezda Tampa Bay Lightning!”

Letos se je na naboru severnoameriške hokejske lige NHL med izbranci znašel tudi mladi slovenski hokejist.

Letos se je na naboru severnoameriške hokejske lige NHL med izbranci znašel tudi mladi slovenski hokejist.

Jan Goličič, mladi branilec rojen leta 2006, je bil izbran v četrtem krogu kot 118. izbira ekipe Tampa Bay Lightning. Jan je sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Jurija Goličiča in je svojo športno pot začel na Bledu, nato pa jo nadaljeval v Severni Ameriki, kjer trenutno igra za klub Gatineau Olympiques v ligi QMJHL.

Največje ime letošnjega nabora je Kanadčan Macklin Celebrini, ki ga je kot prvega izbrala ekipa San Jose Sharks. To je prvič v zgodovini kluba iz Kalifornije, da so lahko izbirali kot prvi. Artjoma Levšunova iz Belorusije je kot drugega izbral Chicago Blackhawks, medtem ko so se Anaheim Ducks odločili za Becketta Sennecka kot svojo tretjo izbiro.

Tampa Bay Lightning je relativno mlada ekipa, ki je bila ustanovljena leta 1990. V sezoni 1992/93 se je prvič pridružila najmočnejši hokejski ligi na svetu. Kljub svoji kratki zgodovini pa imajo v svoji vitrini že tri Stanleyeve pokale. Prvič so osvojili leta 2004, nato pa so postali prvo moštvo, ki je naslov ubranilo v letih 2020 in 2021.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button