Politika

Jadranka Juras -Rekla je, da slovenski vojaki ubijajo! Ne ubijajo! To je laž, sramotna laž!” Na RTV Slovenija pa take izjave še podpirajo!

V oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič tudi tokrat obdeloval vse največje laži in anrhistične nesmisle levičarjev preteklega tedna. V preteklem tednu so posebej izstopali Jaša Jenull s svojo ovadbo policije in napovedjo nasilnih protestov, Jadranka Juras z izjavo, da slovenski vojaki odhajajo v tujino pobijat avtohtone prebivalce in redni gost oddaje Kdo vam laže, Zlatan Čordić – Zlatko.

Boris Tomašič je v svoji oddaji Kdo vam laže ta teden obdeloval predvsem za normalne državljane nezaslišane anarhistične izjave dveh v tem kontekstu že dobro poznanih levičarskih aktivistov, Jaše Jenulla in Zlatana Čordića – Zlatka, in ene nove članice kluba, Jadranke Juras.

Prvega se je lotil Jaše Jenulla. Jenull je prejšnji petek z avtomobilom “razgrajal” po Ljubljani, delal prometne prekrške, tekal med avtomobili in – dobil kazen policije za, reci in piši, 40 evrov. V Jenullovem umu je to, da so med “tremi” avtomobili ustavili in kaznovali prav njega, čeprav je bil jasen organizator in promotor “avtoprotesta”, dokaz zarotniškega delovanja policije, zato je zoper njo podal ovadbo.

Jenull je razvajenec

Tomašič je njegovo vedenje označil kot “razvajeno”, kot vedenje nekoga, ki verjame, da mu je dovoljeno in mu pripada vse in pokazal njegov posnetek, ko teka med avtomobili. Na koncu je kot dokaz Jenullove razvajenosti ponudil posnetek, ko novinarjem dobesedno reče, da bodo protesti postali nasilni, če ne bo po njegovo. Tomašič je okaral tudi osrednje medije, na čelu s POP TV, ker mu dajejo ogromno prostora in ga brez kritične distance promovirajo, s tem pa promovirajo tudi njegove nesmisle.

Kaj je naredil Čordić, da si je za pet let zaslužil, da mu plačujemo prispevke?

Naslednji, ki se ga je lotil, je bil Zlatan Čordić. Na ministrstvu za kulturo krčijo sezname kulturnikov in v procesu tega so iz seznama črtali tudi Čordić je zaradi tega grozil zaposleni na ministrstvu in se “zjokal” osrednjim medijem, ki so to pograbili z obema rokama. Tomašič je bil glede statusa kulturnika jasen, da ne ve, kako lahko tak status dobiš za pet let in da ne ve, kako lahko tak status, da mu moramo davkoplačevalci plačevati prispevke, dobi nekdo, ki ni dosegel nobenega mednarodnega preboja.

 

Jadranka Juras in terorizem

Na koncu se je Tomašič lotil Jadranke Juras in RTV Slovenije. Nacionalko je okrcal, ker je se je po škandalu izgovarjala, da je bila izjava potegnjena iz konteksta. Tomašič je predvajal celotno izjavo in v širšem kontekstu je izjava še hujša. Ne samo, da je rekla, da slovenski vojaki hodijo pobijat lokalno prebivalstvo, rekla je tudi, da je NATO hlapec imperialističnih teženj ZDA in orožarskih lobijev, s čimer je NATO označila kot teroristično organizacijo. Tomašič je opozoril, da se je za vstop Slovenije v NATO odločila večina slovenskih državljanov in da NATO predstavlja vojaško organizacijo, ki skuša zagotavljati mir in svobodo lokalnim prebivalcem, kjer tega nimajo, ne obratno.

Tomašič je pri tem opozoril, da je Jurasova po podatkih dostopnih v Erarju od RTV Slovenija prejela kar 4.500 evrov davkoplačevalskega denarja.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button