Družba

Izposoja koles v Krškem znova na voljo, a pod zaostrenimi pogoji

Občina Krško je novembra lani zaradi vse več vandalizma na sistemu izposoje koles vsa kolesa umaknila iz izposoje, opravili so celovit servis koles in obnovili poškodovane postaje, hkrati pa na vseh vzpostavili nov nadzorni sistem. Zdaj je sistem znova vzpostavljen.

Uporabniki si lahko tako kolesa ponovno brezplačno izposodijo od četrtka naprej, hkrati pa od takrat za izposojo veljajo novi splošni pogoji, s katerimi želi Občina Krško preprečiti povzročanje škode in neodgovorno uporabo koles. Tako bo v primeru poškodb uporabnik moral povrniti stroške popravila po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja. Uporaba storitev sistema Krčan je še vedno brezplačna, novi uporabniki pa se morajo za dostop prijaviti v sprejemni pisarni Občine Krško ali v Mestnem muzeju Krško. Pri prijavi uporabnik izpolni pogodbo, predloži veljavni osebni dokument in davčno številko.

Avtomatiziran sistem izposoje koles Krčan je Občina Krško vzpostavila v letu 2017, v štirih letih pa ga je nadgradila in širila, za kar je vložila 215.000 evrov proračunskih sredstev. Do novembra 2020, ko so zaradi vandalizma kolesa umaknili iz sistema, so zabeležili 311 uporabnikov in 7049 izposoj, kar je v povprečju deset na dan.

Moje Posavje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button