MariborSlovenija

Izjava za javnost glede na napovedano kazensko ovadbo stranke Levica zoper portal e-maribor

Glede na napovedano kazensko ovadbo stranke Levica zoper naš portal e-maribor podajamo naslednjo izjavo za javnost:

Na portalu e-maribor smo že od samega začetka deležni nenehnih pritiskov, blatenja portala in odgovornega urednika osebno, preko družbenih omrežij in ostalih levih medijev. Nekateri mediji, kot recimo Reporter naš portal niti ne navaja, z imenom, ampak le kot portal blizu stranke SDS. Nenazadnje so o nas na oddaji tarča na TV Slovenija dejali, da sploh nismo medij. Pa čeprav imamo za mali medij zavidljivo število bralcev. Tudi Levica nas recimo imenuje kar “satelitski medij” (ne vemo sicer komu smo satelit).

Ostro obsojamo pritisk stranke Levica, na naš medij, čeprav o tej stranki večkrat kritično pišemo. Vložitev kazenske ovadbe zoper naš portal, pa je dodatni pritisk in javno blatenje našega medija ter dodatno ustrahovanje ljudi, ki se trudijo za naš portal, pa čeprav nimajo nobene veze ne z levo, ne desno politiko.

Kot odgovorni urednik portala e-Maribor ostro zavračam pritiske, ki nastajajo samo zato, ker o levici pišemo kritično in pritisk zoper mene osebno, le zato, ker sem član občinskega odbora SDS Duplek. V članku, ki naj bi očitno vzburil Levico z naslovom: GROZLJIVO! Manifest, poln sovraštva, ki naj bi ga okoli pošiljala Levica, smo se spraševali, ali je sploh možno, da bi tak manifest, ki je krožil na družbenih omrežjih in smo ga povzeli po portalu V fokusu.si, res lahko okoli pošiljala stranka Levica. Nikogar nismo obsojali in nikomur pripisovali kakšnih teženj in še manj, širili sovraštvo. Zapis novinarja v članku pa je bil korekten in niti malo nestrpen. 

Zato zavračamo pritiske levice na naš medij, v katerem pa bomo še naprej kritični do nestrpnosti, ki jih v parlamentu med drugim, širijo tudi nekateri poslanci stranke Levica.

Odgovorni urednik: Mitja Grmovšek 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button