Politika

Ivan Gale vabi Marka Potrča v novo stranko novih obrazov?

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi pred dnevi prišlo do srečanja med Ivanom Galetom in Markom Potrčem, v katerem naj bi Gale Potrča vabil, da se pridruži novi stranki v nastajanju. Nova stranka novih obrazov, kot bi ji cinično lahko rekli, očitno gradi na kopičenju “zvezdnikov in razvpitežev” po liniji, če imaš nad 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih in imaš kaj povedati proti vladi Janeza Janše, četudi posredno, si vabljen.

 

Ivana Galeta naši javnosti najbrž ni potrebno preveč predstavljati. Gre za človeka, ki so ga dominantni mediji skušali predstaviti kot benevolentnega žvižgača, raziskovalni novinar Bojan Požar pa ga je imenoval “kvečjemu skesanca”, na desnici nasploh pa v njegov zgoraj omenjeni polsvetniški status vsaj zdravo dvomimo, izhajajoč iz prepričanja, da vse preveč deluje kot agent globoke države za coup d’etat, ki ga je ta skušala izvesti med epidemijo.

Marko Potrč je sicer znani slovenski TV voditelj, ki je pa v zadnjem času zaslovel še malo bolj s svojimi videposnetki na družbenih omrežjih, kjer je kritiziral vladne ukrepe v smislu “kratite nam svobodo”. Medtem ko Potrč deluje bolj kot kak hardcore libertarec, ki izhaja iz osebne odgovornosti in pomena svobode od države (četudi vprašanje, če se je kdaj poglabljal v politično filozofijo), Ivan Gale, birokrat, to najbrž ni.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button