Družba

Intervju Nejc Urbanija, najstnik ki je zaprl usta marsikateremu levemu aktivistu! VIDEO

Tokrat je naš intervju malo drugačen. Pogovarjali smo se z najstnikom, komaj 16-letnim Nejcem Urbanijo, ki smo ga spoznali preko njegovih zanimivih video komentarjev, kjer se je po robu postavil raznim levim aktivistom, še posebej v času epidemije.

 

Intervju Nejc Urbanija

 

Najprej, iskrena hvala, da si si vzel čas za intervju na našem portalu. Kdo je v bistvu Nejc? Kako bi opisal sebe?

Z veseljem. Drugače, pa sem Nejc Urbanija, star sem 16 let in hodim v drugi letnik gimnazije Vegova. Sem samo povprečen najstnik in bi rad delal v življenju kar me veseli. Trenutna politična dogajanja pa me zanimajo in bi jih rad komentiral z malo humorja in morebiti tudi kakšnim podukom.

 

Si torej povprečen najstnik. Kaj te veseli v življenju?

Sem še zelo mlad in imam še veliko odprtih poti v življenju. Že od malega sem zelo rad poslušal stand-up komike. Že sama ideja, da greš na oder in govoriš pred občinstvom, mi je zanimiva. Zato sem se odločil, da se bom naučil javnega govorjenja. Tako nekako se je začel tudi moj YouTube kanal.

Kaj tebi pomeni Slovenija?

Sem velik domoljub. Zelo sem fasciniran nad našo kulturo in prelepo naravo, ki je edinstvena. V Sloveniji se počutim varnega in nikoli nimam občutka, da mi kaj manjka. Rad imam mojo domovino Slovenijo..

Širša javnost te je spoznala po nekaj videih, kjer komentiraš leve aktiviste, ki govorijo nesmisle. Kaj te je gnalo, da si se odločil za to?

Na začetku sem definitivno hotel pridobiti samozavest, ko sem šel na petkov protest, kjer sem intervjuval protestnike. Kasneje sem se pa odločil, da bom komentiral nasprotno misleče ljudi. Ko sem objavil posnetek “zahtevamo šolo”, pa je bil moj cilj, da povem zgodbo še iz druge plati.

 

Kakšen je tvoj pogled, kot najstnik, na politično dogajanje v Sloveniji?

Trenutno politično stanje se mi zdi zelo zmedeno, saj ljudje res ne vejo komu bi verjeli. Tako gledam na dogajanje s stališča najstnika.

Sem opazil, da je moj posnetek delil predsednik vlade. Na to sem zelo ponosen in je nekaj, kar si nisem predstavljal, da se bo to kadarkoli zgodilo.

Kdo te je v bistvu napeljal na spremljanje političnega dogajanja in aktualnih tem?

Od majhnega sem že bil veliko na računalniku, kjer sem gledal YouTube. Velikokrat sem pa pogledal kak posnetek, ko se kakšni levičarji kregajo brez kakšnih argumentov. Seveda sem bil takrat še zelo majhen in nisem razumel kaj se dogaja. Ko sem pa ugotovil, da so ti ljudje politično usmerjeni, me je to presenetilo in začelo zanimati bolj podrobno. Danes kar pogosto spremljam dogajanja okoli politike in zagotovo še nisem rekel zadnje besede.

Te starši pri tvojem udejstvovanju podpirajo?

Doma so bili sicer nemalo presenečeni, ko sem se pojavil v novicah. A motilo jih ni in me pri tem podpirajo. Se je pa začelo tudi veliko spletk, neka levičarska aktivitska je javno zapisala, da sem star 22 let , in da sem sin Uroša Urbanije, kar pa seveda NE drži.

Kako komentiraš ukrepe namenjenim zajezitvi koronavirusa?

Seveda se ne strinjam z vsemi ukrepi, saj se nihče. Veliko je ukrepov, ki bi jih mogoče lahko spremenili. A tako pač je. Zadnje čase se na srečo epidemiološka slika izboljšuje. Tako, da se bodo nekateri ukrepi ublažili. Takoj, ko bomo pa lahko odprli šole, in to varno, pa si tega res želim.

Šolanje na daljavo je zagotovo oteženo delo za marsikaterega učenca. Tebi povzroča težave?

Zagotovo težave so, tako, kot pri vsaki stvari, ampak bomo potrpeli. Sam sem ugotovil, da je najtežji del ostati fokusiran na delo, saj je veliko motečih faktorjev okoli mene.

 

Pa se posvetiva tvojim videom. Kje črpaš teme za njih? Kdo ti jih snema in montira?

Teme črpam iz aktualnega dogajanja v Sloveniji. Veliko mi pri tem pomaga ekipa mojih prijateljev in sošolcev brez katere tega ne bi zmogel. Večinoma mi pomagajo snemati in montirati posnetke.

Zagotovo nisi rekel še zadnje besede in boš s snemanjem nadaljeval. Kakšnih tem se boš še loteval?

Prvi videi so mi dali spodbudo, tako da bom še naprej redno bom objavljal moja mnenja na aktualne teme, ki se dogajajo po svetu in Sloveniji. Zelo me je presenetilo, da sem po samo nekaj posnetkih bil objavljen v raznih novicah. Zahvalil pa bi se tudi vam za povabilo na intervju, ter za vprašanja in objavljanje mojih posnetkov.

Veliko uspeha ti želim,

Iskrena vam hvala.

/e-maribor/  Z Nejcem se je pogovarjal Mitja Grmovšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button