Črna kronikaSlovenija

Grozljiva nesreča na ljubljanski obvoznici vzela tri življenja

V včerajšnji nesreči so preminule tri osebe, ena poškodovana pa je bila prepeljana v UKC Ljubljana. S strani GZL je bila aktivirana tudi psihološka pomoč.

Včeraj, okoli 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na južni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da so v nesreči udeležena tri osebna in dve tovorni vozili. Tovorno in osebno vozilo pa so zajeli plameni.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila (56 letni državljan Slovaške) vozil v smeri proti Kopru, ko je pripeljal do kolone vozil, ki se je ustavila v popoldanski prometni konici. Trčil je v osebno vozilo v katerem je bila 55 letna državljanka Slovenije. Vozilo je potisnilo naprej v osebno vozilo v katerem sta bila 72 letna državljana Italije. Obe vozili je tovornjak potisnil v drugo tovorno vozilo, ki ga je vozil 51 letni državljan Slovenije, nato pa še v osebno vozilo s prikolico, ki ga je vozil 61 letni državljan Nemčije.

Po trčenju je tovorno vozilo povzročitelja, skupaj z osebnim vozilom v katerem je bila državljanka Slovenije zdrselo na prehitevalni pas in se vnelo. Voznik tovornjaka je uspel vozilo pravočasno zapustiti, voznica pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Voznik je utrpel lažje poškodbe.

Drugo tovorno vozilo in vozilo s prikolico je v trčenju odbilo v desno, kjer sta se oba prevrnila. V drugem osebnem vozilu, pa sta ostala ukleščena voznik in njegova sopotnica, državljana Italije, ki sta zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta na tem odseku zaprta do enih ponoči. Policisti bodo tekom današnjega dneva še opravljali zbiranje obvestil in preverjali posamezne okoliščine nesreče, ter o sumu storitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button