Svet

Finski medij Kansalainen: Med razpravo o cenzuri so cenzurirali slovenskega premierja Janeza Janšo!

Zelo bran finski portal Kansalainen je poročal o razpravi v Evropskem parlamentu o svobodi medijev in cenzuri v Sloveniji. Pri tem je članek zelo posrečeno naslovil: Evropski parlament je cenzuriral slovenskega premierja med razpravo o cenzuri.

 

Kot poroča omenjeni portal, se je slovenski premier Janez Janša umaknil iz razprave o svobodi medijev v Evropskem parlamentu, ki ga je tudi obtožil cenzure. Ob tem je povzel tudi dogajanje na petkovem zasedanju odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, kjer so spregovorili tudi predstavniki slovenske vlade.

Po Janševih besedah bi takšno razpravo o svobodi medijev potrebovali že leta 1987, vendar je bilo to v času komunistične Jugoslavije, pa tudi sedaj bi potrebovali pomoč pri nedokončani tranziciji. “V nasprotju s prejšnjimi vladami smo se pripravljeni pogovarjati o čem, če kdo misli, da v Sloveniji obstajajo težave s pravno državo in svobodo medijev, želimo le dovolj časa, da v ospredje postavimo tudi drugo stran in seveda vabimo vsi, ki mislijo, da je vse narobe, pridite v Slovenijo in se seznanite s situacijo,” je dejal slovenski premier po poročanju omenjenega portala. Omenjajo tudi film, ki ga v Evropskem parlamentu niso hoteli predvajati.

Resnica se širi po tujih portalih

 


Omenjeni finski portal je sicer objektivno povzel dogajanje v Evropskem parlamentu in tudi Janševa stališča, češ da gre predvsem za notranjepolitični spopad. “Ničesar ne skrivamo, želimo pa, da se stvari ocenjuje objektivno in da se spoštujejo odgovornosti vsakega akterja,” je dodal. Premier Janša je pozneje na Twitterju spomnil, da se država bori s cenzuro že pred 30 leti, ko je bila v regiji strmoglavljena komunistična diktatura. “Slovenija Bruslju ni nič dolžna. Pred 30 leti smo se borili za svobodo in demokracijo. Že pred 35 let smo se nekateri borili za pravno državo in svobodo izražanja, človekove pravice in temeljne svoboščine. Zato nam preplačani birokrati, rojeni iz bogastva, ne pridigajo o svobodi in demokraciji. Prav tako ne dovolimo, da nas cenzurirajo tisti, ki so se razglasili za varuhe človekovih pravic. Miloševiću tega nismo dovolili, niti @SophieintVeld ali @CiolosDacian,” je zapisal Janša.

Članek z naslovom “Evropski parlament je cenzuriral slovenskega premierja v razpravi o cenzuri”.

Pomenljivo je, da je finski portal Kansalainen povsem odkrito povzel tudi stališča slovenskega premierja in s tem dal tudi številnim vidnim evropskim medijem vedeti, da resnica ni tako enostranska, kot jo prikazujejo dominantni mediji skozi očala stališč evrosocialistov ter ALDE. O dogajanju v Bruslju smo sicer poročali TUKAJ, članek finskega portala pa si lahko preberete TUKAJ.

 

Demokracija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button