Politika

Erjavcu v Tarči zrasel dolg nos: avtor besedila konstruktivne nezaupnice ni on! VIDEO

Potem ko je pred nekaj dnevi nekdanji poslanec DeSUS-a Robert Polnar razkril, da je Karel Erjavec poslancem stranke upokojencev, še pred svojo izvolitvijo lagal, da stranke ne bo odpeljal iz koalicije, po izvolitvi pa je prav to storil, smo sedaj izvedeli, da tudi besedilo konstruktivne nezaupnice, ki je na ravni osnovnošolskega spisa, ni spisal sam, marveč so zanj to storili v stranki SD.

Nekdanji poslanec stranke DeSUS Robert Polnar je imel prav, ko je dejal, da je “Laž je temelj in osnova vsega njegovega političnega delovanja!” S tem je imel v mislih prvaka stranke upokojencev Karla Erjavca. V Škandalu24 pa so tokrat obelodanili še eno njegovo podlo laž, ob čemer lahko mirno sklenemo, da je “lažnivi kljukec” za Karla celo premila oznaka. V nedeljski oddaji Tarči je namreč sveto zatrjeval, da je on avtor besedila konstruktivne nezaupnice, v javnost pa so pricurljali podatki, da temu ni tako, saj so mu tekst, ki tudi ni ravno neka vrhunska intelektualna stvaritev, spisali kar v stranki SD. Pa pojdimo lepo po vrsti.

 

V zadnjem tednu so poslanci stranke DeSUS doživljali grozovite pritiske, saj je njihov vodja Karl na vsak način skušal izsiliti podpise pod besedilom konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše. Danes naj bi sledil nov krog prepričevanja, in sicer ob 11. uri. Prvak stranke upokojencev naj bi sklical izredno sejo izvršilnega odbora stranke, ki ji po novem spet poveljuje. Ob tem se je na dnevnem redu znašla ena sama točka in se nanaša na politično dogajanje v povezavi s konstruktivno nezaupnico Janševi vladi. Bi se pa spodobilo, da bi pod drugo točko z oznako “razno” uvrstili tudi dogajanje okoli najnovejše laži prvaka DeSUS-a. To, da se Karl rad zlaže, v zadnjem času postaja nekaj vse bolj samoumevnega, laži pa so na svoji koži pred dobrim desetletjem okusili tudi že upokojenci na svoji lastni koži, ko jim je Karl obljubljal, da bodo imeli “jurja pokojnine na mesec”.

Konstruktivne nezaupnice ni spisal prvak DeSUS-a Karl Erjavec, marveč generalni sekretar poslanske skupine SD Miroslav Pretnar. (Foto: Škandal24)

Zadnji osnutek shranil generalni sekretar poslanske skupine SD
Tokrat pa na dan prihajajo podrobnosti, ki razkrivajo, da Karl besedila konstruktivne nezaupnice ni spisal sam, marveč so mu to uslugo naredili kar Socialni demokrati oziroma bolj natančno Miroslav Pretnar, sicer generalni sekretar poslanske skupine SD. Stvar morda niti ne bi dvignila toliko prahu, če ne bi Karl pred tem v oddaji Tarča na nacionalni televiziji v četrtek izrecno izpostavil, da je besedilo spisal sam oziroma je njegov avtor. Kot kaže se je celotni Sloveniji mirne duše zlagal. To kar je izrekel Karl, ob dokumentu izpodbijajo še informacije določenih virov iz Državnega zbora, saj naj bi konec prejšnjega tedna – v petek, na sestanek stranke prišel brez besedila, ki ga je obljubil. Novega dokumenta naj bi mu v stranki SD ne zaupali, saj je prvi osnutek prišel v javnost.

Konstruktivne nezaupnice ni spisal prvak DeSUS-a Karl Erjavec, marveč generalni sekretar poslanske skupine SD Miroslav Pretnar. (Foto: Škandal24)

Obenem se lahko ustavimo tudi pri nivoju zapisa konstruktivne nezaupnice. Ko preberemo dokument ne vemo več ali Karl kandidira za mesto premierja ali za predsednika osnovnošolskega razreda. Zanimivo je tudi to, da naj bi Karl v stranko upokojencev znova pripeljal bivšo predsednico podmladka Golobičeve stranke Zares Nino Stankovič, za katero se skrivaj šušlja, da si izposoja kar precej denarja od Slovencev, ki finančno malce bolje stojijo. Je tudi ena izmed operativcev operacije Macan, s čimer so poskrbeli, da so se v točno določenem trenutku pred kongresom, na katerem je Karla izzvala bivša predsednica stranke Aleksandra Pivec, v medijih pojavile fotografije izjemno dragega avtomobila liderja upokojenske stranke.

“Vi morate namreč vedeti, da smo tri tedne preden je bil Karl Erjavec izvoljen za predsednika stranke DeSUS, z njim poslanci opravili razgovor. Na tem razgovoru je bilo jasno povedano s strani Erjavca, da on ne zagovarja izstopa DeSUS-a iz koalicije zaradi izredno zahtevnih razmer, ki so v državi, in da predlaga, da DeSUS ostane v koaliciji kot konstitutiven in predvsem konstruktiven element. Mi smo to sprejeli kot dobro politično informacijo. Dva dni po tistem, ko je bil Karl Erjavec izvoljen za predsednika stranke, je svoje mnenje spremenil,” je o še eni laži Erjavca dejal bivši poslanec DeSUS-a, Polnar.

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button