Slovenija

Erazem B. Pintar skušal prikriti divjo zabavo, nato znova objavil sliko, ki ga bremeni!

Erazem B. Pintar, ki so ga nekateri slovenski tabloidi nekoč imenovali “Playboy” in mu tudi pomagali ustvarjati takšno podobo, je pred dnevi praznoval svoj rojstni dan. Po njem je, kot smo že poročali, objavil zahvalo vsem, ki so prišli na njegovo zabavo, s katere je objavil kratek videoposnetek. Ko smo ga nekateri mediji zaradi tega okarali, je izvedel “manever”: s Facebooka je snel posnetek, češ da zaradi prijateljev na posnetku, njegova prijateljica novinarka pa je napisala članek, v katerem je zanikal, da je do zabave sploh prišlo in pozornost – skušal prevaliti na Janeza Janšo.

Erazem B. Pintar na svojem Facebook profilu počne podobne stvari kot Marko Potrč. Čeprav je danes mož in oče, svoje “svobodnjaške” faze očitno ne more prerasti. To se vidi po odnosu do covida-19 in ukrepov. Čeprav trdi, da je do ukrepov samo kritičen, kar pa ne pomeni, da si jih ne drži, je temu težko verjeti.

Tudi njegovi izgovori v zadnjih dneh, češ da je novinarje z objavo na Facebooku, v kateri se je zahvalil vsem, ki so prišli na njegovo žurko, v bistvu le “inteligentno nategnil”, temeljijo na razlagi, ki se sliši tako iz trte zvita, da je razlaga, da je zabavo imel, zdaj pa se “vleče ven”, veliko bolj verjetna.

Slaba kamuflaža dogodka
Spomnimo se, da je Pintar na svojem Facebooku najprej objavil, brez pripisa, da se šali in brez da bi to bilo razvidno iz komentarjev pod objavo, da se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili njegove zabave, ob čemer je objavil tudi posnetek iz zabave. Ko smo nekateri mediji nanjo opozorili, da je to še en primer tistih 30 nesamoreflektivnih, oholih, nepremišljenih odstotkov, ki brijejo norca iz ostalih 70, ki so se odločili sodelovati z vlado in ji pomagati v boju z epidemijo, se je povlekel nazaj. Napravil je, po naše je to najbolj verjetno, sledeče poteze:

1. Zbrisal je posnetek, češ da ga je zbrisal zaradi prijateljev, ki so jim mediji težili.

2. Poklical je svojo prijateljico iz Sveta24 in skupaj sta napisala članek, v katerem je zanikal, da je imel veliko zabavo (naj bi imel le za družinski krog povabljencev).

3. S prijateljico novinarko sta skovala načrt, kako narediti diverzijo. Pozornost sta s Pintarja skušala obrniti na dežurnega grešnega kozla slovenskih libertinov in levičarjev, predsednika vlade, Janeza Janšo. Kot, na primer, Janša je retvital takšno banalno zadevo.

Včeraj je na svojem profilu objavil naslednjo fotografijo:

Na fotografiji daril so vidni inštrumenti na katere so igrali na zabavi, ki jo je skušal Pintar prikriti.

Zdaj, metafizično seveda je mogoče, da zabave res ni bilo in da je v prostor, kjer so v ozadju inštrumenti, zgolj za to fotografijo prinesel vso žganje, ki se mu je doslej nabralo in ga ni spil. In nas tudi s to fotografijo provocira, da bi nas dobil na limanice, nas “inteligentno poklopil”. Toda dajmo, ockhamova britev in indici (antijanšizem, anticovid objave, anticovid ignoranca) vsakogar z zdravim razumom nagibajo k neki drugi razlagi: Zabava je bila, s to fotografijo in s svojim domnevnim igranjem mačke z mišjo z mediji pa zdaj spet provocira vlado in ministrstvo, ker verjame, da se mu nič ne more zgoditi, in ker je večni libertin. Za tiste, ki verjamejo, da je to nekaj pozitivnega, naj opozorimo na razliko od pojma liberalec.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button