Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

Đurić razkrinkal antisemitizem Tanje Fajon in SD: “Kot nekdo, ki ima v družini Jude, ki so bili žrtve holokavsta, vem da ugrabitev judovske vile, v katero ste nastanili svojo stranko, ni legitimna!”

Durić Fajon scaled
Podpredsednik Srbske napredne stranke Marko Đurić in V.D. predsednika SD Tanja Fajon (foto: STA)

“Žalostno, da je tragedija holokavsta vedno znova zlorabljena za politično obračunavanje na podlagi lažnih informacij,“, je zapisala stranka SD na Twitterju, in sicer v odgovor podpredsedniku Srbske napredne stranke, Marku Đuriću. V SD nižje ne bi mogli pasti, namreč Đuriću, ki je po materi Jud, očitajo zlorabljanje tragedije holokavsta za politično obračunavanje na podlagi “lažnih informacij”.

Đurić je vršilki dolžnosti predsednika SD Tanji Fajon, zabrusil naj drži roke stran od srbske demokracije. Prav tako je tudi napisal, da ugrabitev judovske vile ni legitimna.

Drži roke stran od srbske demokracije! Na volitvah ne dajete ali jemljete legitimnosti parlamenta suverene države, temveč državljanom. Srbski državljani so v demokratičnem procesu dali legitimnost srbskemu parlamentu.” S temi besedami se je srbski politik judovskega rodu Marko Đurić iz vrst vladajoče Srbske napredne stranke obregnil ob Tanjo Fajon, ki je pred kratkim poslala v Šabac sporočilo, naj volivci glasujejo za svobodo in demokracijo. Njen očitek je letel na to, da naj bi bile na letošnjih junijskih volitvah storjene mnoge nepravilnosti, zaradi katerih naj bi prišlo posledično do množičnega uničenja glasovnic.

Na pismo, ki ga je poslala Tanja Fajon skupaj še z nekaj drugimi evroposlanci, je že odgovoril srbski predsednik Aleksandar Vučić ter ji povedal, da bodo volivci vedno glasovali proti njej in za tiste politike, ki se borijo za svojo domovino, neodvisno in svobodno Srbijo.

Ukradena judovska vila na Levstikovi
Marko Đurić je na Twitterju objavil tudi naslednje sporočilo: “Kot nekdo, ki ima v družini Jude, ki so bili žrtve holokavsta, vem da ugrabitev judovske vile, v katero ste nastanili svojo stranko, ni legitimna. Sicer je Evropski parlament vsekakor legitimen, a sramota je, da bodo v njem dobili mesto tisti, ki kradejo judovsko lastnino.

 

Stranka SD je kot odgovor na te očitke napisala, da je žalostno, kako je tragedija holokavsta vedno znova zlorabljena z namenom političnega obračunavanja in to na podlagi lažnih informacij. “Stranka je hišo na Levstikovi 15 v Ljubljani, v kateri deluje stranka, pridobila povsem zakonito, in to že večkrat pojasnila,” so v sporočilu stranke še dodali. Dodana pa je tudi povezava do njihove spletne strani, kjer je razloženo, da so do vile na Levstikovi prišli leta 1993, in sicer z menjalno pogodbo.

Na razlago stranke SD se je odzval predsednik vlade Janez Janša, ki se nikakor ne strinja, da bi bila menjava omenjenih nepremičnin zakonita.

 

Tudi uporabnik Twitterja stranki SD odgovarja, da lažejo, ker niso bili lastniki prostorov na Tomšičevi. Prav prostore na Tomšičevi naj bi namreč zamenjali za judovsko vilo na Levstikovi.

 

“Nepremičnino se pridobi zakonito, če se jo deduje ali plača. Če ste dedovali, kar je bilo zaplenjeno po revolucionarnem pravu in niste vrnili, je to v Butalah lahko zakonito, med normalnimi pa moralno zavrženo. Tudi prisilni odkupi pod ceno so kraja,” je v odgovor na zavajanja Socialnih demokratov zapisal Matej Kovač.

 

Tako Tanji Fajon kot tudi stranki SD smo poslali novinarska vprašanja, kako odgovarjajo na Đurićeve očitke. Odgovorov do tega trenutka še nismo prejeli, bomo pa o njih svoje bralce vsekakor obvestili. Zgodba se torej v kratkem še nadaljuje.

Sara Bertoncelj

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...