Slovenija

Društvo Heraldica Slovenica organizira proslavo ob dnevu zastave na geometričnem središču Slovenije (GEOSS) 10. aprila ob 14. uri

Društvo Heraldica Slovenica: Osrednji govornik bo Lojze Peterle.

7. aprila pa vas na dan slovenske zastave vljudno vabimo na našo stojnico na Prešernov trg v Ljubljani, ki bo služila kot info točka za obeležitev meseca slovenske zastave med 9. in 16. uro.

Ob 16.30 bo zamenjana tudi zastava na Wolfovi 8.

Letošnja proslava ob dnevu slovenske zastave bo v nedeljo, 10. aprila, ob 14. uri na Spodnji Slivni pri Vačah in bo obeležila 174-letnico slovenske narodne zastave.

Po paradnem sprevodu državnih in občinskih zastav ter društvenih praporov bo Gardna enota Slovenske vojske tudi letos z vsemi častmi dvignila štirimetrsko zastavo Republike Slovenije.

Pobuda za obeleževanje meseca slovenske zastave se sklada z dnevom slovenske zastave, ki ga vsako leto praznujemo 7. aprila.

Ker imamo v letošnjem aprilu tudi volitve v državni zbor, smo izkoristili priložnost in za sodelovanje prosili poslance Državnega zbora, svetnike Državnega sveta, predsednika države, vlado in druge.

Vsak od njih je že prejel slovensko pentljo, ki smo jo oblikovali prav za mesec april, da bodo lahko izrazili svoj odnos do našega nacionalnega simbola in tako postali in ostali zgled vsem državljanom.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button