Politika

Dr. Milan Zver o “urbi et orbi” Ursule von der Leyen na plenarki EU parlamenta v Strasbourgu VIDEO

Septembrsko plenarno zasedanje Evropskega parlamenta tradicionalno mine v  znamenju govora predsednice oziroma predsednika EU komisije o stanju v Uniji, uvedenega z Lizbonsko pogodbo leta 2009. V njem se običajno povzamejo dosežki preteklega leta in predstavijo prednostne naloge za prihajajoče leto.

Na tokratnem plenarnem zasedanju je predsednica EU komisije Ursula von der Leyen svo letni “urbi et orbi” pričela  z besedami Roberta Schumana, da Evropska unija “potrebuje dušo, ideal in voljo slediti temu idealu”. “To smo v letu največje svetovne krize v stoletju dosegli. Znašli smo se tudi v najgloblji gospodarski in podnebni krizi in odločili smo se za ukrepanje. To smo storili skupaj, kot ena Evropa, na to smo lahko ponosni.” V nadaljevanju je še dejala, da je EU med vodilnimi v svetu po stopnji precepljenosti. Napovedala je dodatna sredstva za boj proti podnebnim spremembam in zavezanost širitvi EU-ja.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je nagovor predsednice Evropske komisije ocenil kot pričakovan. Sicer pa več v njegovem video sporočilu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button