Slovenija

Dr. Janez Markeš: “Mislim, da je Kučan eden najbolj malignih ljudi, kar sem jih srečal v življenju.”

Novinar Janez Markeš je bil v preteklosti zelo kritičen do nekdanjega predsednika države Milana Kučana in RTV Slovenija.

 

Bil je tudi urednik Slivnikovega Maga in eden izmed najbolj prepoznavnih novinarjev enega redkih drugače mislečih tednikov. A je po prevzemu takratnega pivovarskega tajkuna Boška Šrota s strani Pivovarne Laško zamenjal ploščo in prestopil med tako imenovane “normalne novinarje”, kot je v eni izmed Tarč dejal vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič.

“Pomembna ugotovitev torej je, kadar se na javni sceni pojavi Kučan, na obzorju novi problemi. Mislim, da je Kučan eden najbolj malignih ljudi, kar sem jih srečal v življenju. Komunist, ki pridiga kapitalizem, in kapitalist, ki pridiga socializem. To je anahronizem, ki ga prenese samo trdobučna skorja Slovencev, kajti z leti so se zrasli z mentaliteto, ki bržčas na tak način ni več kompatibilna nikjer drugje,” je zapisal sedanji novinar Dela Janez Markeš skoraj dve desetletji nazaj v reviji Mag.

 

Dobrih 20 let nazaj je Markeš za RTV Slovenija trdil, da je javna televizija leglo politične in finančne korupcije. “Kandidiral sem za člana sveta RTV. Menim namreč, da sta nacionalna televizija in radio leglo politične in finančne korupcije, največji manipulator javnega mnenja in zato eden glavnih krivcev za propad demokracije v Sloveniji. Ker se v svet RTV ne pride kar tako, saj je civilna družba povsem zatrpana s kandidati tipa funkcionarjev olimpijskega komiteja (pokojni Janez Kocijančič),” je leta 2002 zapisal Markeš o Radioteleviziji Slovenija.

Dr. Janez Markeš v reviji Mag o nekdanjem predsedniku Milanu Kučanu (vir: revija Mag)

Vendar je Markeš pred več kot desetimi leti prestopil med “normalne” novinarje ter pričenjal s svojimi ideološkimi in politikantskimi teksti proti politični desnici in sedanjemu predsedniku vlade Janezu Janši. Tako je pred kratkim zapisal sledečo misel: “Janša ogroža vse.” “Vsi smo Mojca Šetinc Pašek! poudarja Markeš in opozarja, da ljudje, kot sta Janša in Logar, ne sodijo v politiko in ne morejo ostati nekaznovani za svoje laži in žaljenja. Poudarja, da ne smemo ostati tiho, ko izgubljamo civilizacijske pridobitve.” */”Janša ogroža vse. “Vsi smo Mojca Šetinc Pašek!”

 

Zanimivo, kako določeni menjajo dlako, če le imajo kakšne koristi zaradi tega.

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button