Informer
Spletni posrednik informacij

DOGAJANJE V DRUŽBI Škoda, Ki Se Povzroča Sloveniji, Je Nepopravljiva

O medijski svobodi, cenzuri in blatenju Slovenije

0

V zadnjem času smo priča ne le slovenski, temveč tudi tuji medijski gonji proti Sloveniji in slovenski vladi. Vse skupaj je prišlo tako daleč, da sta bili v Evropskem parlamentu že dve zasedanji na temo Slovenije.

 

Zadnja, ki se je zgodila, je bila vsekakor zelo odmeva. Slovenijo je v zagovor zastopal predsednik vlade Janez Janša. Ob njegovem v naprej dogovorjenem in usklajenem predvajanju video vsebine je prišlo do besednega dvoboja med predsedujočo in slovenskim predsednikom vlade, ker predsedujoča ni želela predvajati v naprej dogovorjenega video posnetka. Danes je že jasno, da se je znotraj komisije, ki naj bi govorila o svobodi medijev, zgodila cenzura, kar je za evropski politični parket povsem nedopustno.

Vsa poročanja in pisanja v tujini imajo za rezultat večjo škodo, kot si jo na prvi pogled lahko predstavljamo. Škoda, ki nastaja, je predvsem gospodarske narave. Slovenija potrebuje tuja vlaganja in vedno so bili tu tuji investitorji, nekateri med njimi celo slovenskih korenin, ki so na tak način pomagali Sloveniji.

Ob širjenju vseh teh vsebin lahko na tuje investicije kar lahko pozabimo. Se vsi tisti, ki širijo vse te laži v tujini sploh zavedajo svojih dejanj in škode, ki jo s tem povzročajo?

Dvomim.

23.3. se je zgodil še en članek, o katerem v Sloveniji niso poročali. Gre za intervju z evropsko poslanko, ki je že večkrat pokazala, da ji Slovenija ni prva izbira, Ireno Jovevo.

151982556 749687572600495 7015371900520846257 o
Foto: Facebook/IrenaJoveva

Intervju, objavljen v španskem El Confidencial je spet novo blatenje države, kjer intervjujanka Joveva jasno izrazi, da se bo ob takem nadaljevanju pritiska na medije v enem letu v Sloveniji ponovila Madžarska in Poljska. Namiguje torej na dikraturo. Jasno pove, da v Evropski uniji ne potrebujemo treh liberalnih demokracij, kamor uvršča tudi Slovenijo. Seveda misli, da je na nas, kot državo najlažje pritisniti, ker na Madžarsko in Poljsko ne morejo. Njen cilj je, kot navaja v intervjuju, da bi Evropska komisija z vsemi orodji stisnila Slovenijo v kot.

Je to sploh še normalno? Kakšno sovraštvo morajo čutiti vsi na levem bregu Save? Mar ni pomembno, da Slovenci držimo skupaj, še posebno v teh časih?

 

V nadaljevanju Joveva trdi, da je cilj predsednika vlade jasen, navajam: “želi si podrediti celotno družbo in imeti moč za vedno. Janez Janša želi imeti in ohraniti moč, za to gre. Namerno deli in polarizira družbo, da bi dosegel svoje politične cilje. In njegov politični cilj je avtokracija.”

Verjamem, da o svobodi medije v Evropi med politiko to nima nekega bistvenega vpliva. Vsa pisanja Irene Joveve, Tanje Fajon in v zadnjem času tudi Ljudmile Novak pa puščajo grenako priokus v gospodarskih krogih, kajti denar gospodarstveniki ne bodo namenili v državo, ki po mnenju pristranskih medijev, drvi v diktaturo.

Resnica v Sloveniji pa je čisto drugje. Še nikoli mediji niso imeli toliko svobode, kot jo imajo prav danes. Vsak lahko piše karkoli si želi, brez nekih resnih posledic tudi če gre za čista natolcevanja, žaljenja in širjenje laži. Novinarji, z redkimi izjemami, se niti več ne trudijo, da bi pri svojih objavah bili vsaj spoštljivi do tistih, ki jih smatrajo za predstavike drugače politično usmerjenih. Demkracija je vendarle, na koncu koncev, spoštovanje različno mislečih. Kje bi bili, če bi vsi razmišljali povsem enako?

Večkrat se vprašam, kam vse to vodi… smo res popolnoma izgubili kompas?Ali je res danes dopustno vsakomur reči vse, brez da za to odgovarjaš?

Predvsem pa, ali res lahko vsak, le z besedami in ne z dokazi, uničuje našo državo, zato ker vlado vodi nekdo, ki ne ustreza njegovi politični opciji? Sovraštvu še ni videti konca. Žalostno.

Foto Freepik
Izvor/Avtor Skrivnostna.si
Objavite komentar